Ak Parti’den 7 Haziran Seçim Sonuçları Değerlendirmesi

Ak Parti’den 7 Haziran Seçim Sonuçları Değerlendirmesi

AK Parti Afyonkarahisar Siyasi ve Hukuk İşlerinden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Hüseyin Tutumlu, hafta sonu gerçekleştirilen “2015 Genel Seçim” sonuçlarını değerlendirerek, “Ülke geneli de dahil olmak...

AK Parti Afyonkarahisar Siyasi ve Hukuk İşlerinden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Hüseyin Tutumlu, hafta sonu gerçekleştirilen “2015 Genel Seçim” sonuçlarını değerlendirerek, “Ülke geneli de dahil olmak üzere Afyonkarahisar’da da tüm partilerin oylarını toplarsanız AK Parti kadar olmuyor. AK Parti, halen itibarını devam ettiriyor” dedi.

AK Parti İl Teşkilatı tarafından her hafta gerçekleştirilen, yerel ve ulusal gündemin değerlendirildiği basın toplantısına bu hafta da devam edildi. AK Parti İl Başkan Yardımcıları Hüseyin Tutumlu ve Mustafa Ötken, gerçekleştirilen basın toplantısında gündeme dair önemli açıklamalarda bulunuldu. Toplantıda konuşan Tutumlu, hafta sonu gerçekleştirilen seçimlere dair yaptığı açıklamada, Meclise giren bütün siyasi partilerin seçimlerin ardından sorumlu davranmasına gerektiğine işaret ederek, hükümetin kurulması sorununun tek başına AK Partinin sorunu olmadığını vurguladı. Seçimlerde kent ve ülke genelinde iyi bir sonuç aldıklarını dil getiren Tutumlu, “AK Parti kurulduğu günden bu yana girdiği her seçimden birinci parti çıktı. AK Parti bu seçimde de yüzde 40’ın üzerinde oy alan bir parti, ikinci parti ise yüzde 25 oy aldı. Ülke geneli de dahil olmak üzere Afyonkarahisar’da da tüm partilerin oylarını toplarsanız AK Parti kadar olmuyor. AK Parti, halen itibarını devam ettiriyor” dedi.

AK Parti’nin 13 yıllık iktidarlık döneminde diğer partilere göre daha çok yıprandığını ifade eden Tutumlu, “Çünkü AK Parti icraatların peşindeydi. Kimi partilerin vaatleri vardı. Bu durum, insanlarımızda oy verme durumda farklılığa neden olmuş olabilir. Bununla ilgili analizler yapacağız. Bununla ilgili veriler tam olarak yok. AK Parti, geçmişte olduğu gibi halkın teveccühünü kazanan bir parti olarak çalışmalarını sürdürecektir" diye konuştu.

Toplantı Tutumlu ve Ötken’in basın mensuplarının sorularını yanıtlamasının ardından sona erdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.