’AK Parti’nin Ege’deki Efesi Manisa’

’AK Parti’nin Ege’deki Efesi Manisa’

AK Parti Manisa İl Başkanı Zülfikar Gürcan Pazar günü yapılan milletvekili genel seçimlerini değerlendirerek, “Manisa olarak, Ege’de dört vekille temsil edilen tek il konumundayız. Manisa’da vekil say...

AK Parti Manisa İl Başkanı Zülfikar Gürcan Pazar günü yapılan milletvekili genel seçimlerini değerlendirerek, “Manisa olarak, Ege’de dört vekille temsil edilen tek il konumundayız. Manisa’da vekil sayısı düşmesine rağmen temsilimiz düşmemiş ve Manisa, dört vekil sayısı ile Ege Bölgesi’nin efesi diyeceğimiz bir konuma oturmuştur” diyerek, AK Parti’nin Manisa’da başarılı olduğunu ifade etti.

AK Parti İl Başkanlığı, 7 Haziran günü yapılan Genel Seçimler sonrası partinin toplantı salonunda bir değerlendirme toplantısı düzenledi. İl Başkanlığı’nda düzenlenen toplantıya, AK Parti İl Başkanı Zülfikar Gürcan, AK Parti Şehzadeler İlçe Başkanı Ahmet Tonguç, Yunusemre İlçe Başkanı Zafer İkinci, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik ve teşkilat üyeleri katıldı.

Konuşmasına AK Parti teşkilatına teşekkür ederek başlayan AK Parti İl Başkanı Zülfikar Gürcan, “Manisa’da milletvekili sayısı 10’dan 9’a düşmüştür. Bundan önce bir sürü spekülasyonlar üzerine siyaset üretmeye çalışanların bütün projeleri, 7 Haziran seçimlerinde Manisa alınan netice ile çökmüştür. Biz AK Parti Manisa teşkilatı olarak, yerelde yaptığımız projeler ve gerçekleştirmek üzere olduğumuz projeler, Manisa’da başarıyı sağlamamıza katkı sağlamıştır. Şuan itibariyle Manisa olarak, Ege’de dört vekille temsil edilen tek il konumundayız. Manisa’da vekil sayısı düşmesine rağmen temsilimiz düşmemiş ve Manisa, dört vekil sayısı ile Ege bölgesinin efesi diyeceğimiz bir konuma oturmuştur. Ulusal basına da yansıdığı üzere Türkiye’de üç Büyükşehir olan Hatay, Adana ve Manisa bir önceki yerel seçimlerde aldığı oyun üstüne çıkarak tarihi bir başarıya imza atmıştır. Hatay’da daha önce 3 bin oy ile CHP Büyükşehir Belediyesini almışken 2014 yerel seçimlerinde AK Parti 20 bin oyla Hatay’da öne geçmiş, Adana’da 20 bin oyla MHP Büyükşehir Belediyesini almışken, 2014 yerel seçimlerinde AK Parti 20 bin oy ile öne geçmiş ve tarihi bir hezimet olan Manisa’da MHP 355 bin oy ile Büyükşehir Belediyesini alırken AK Parti, bir sene önceki seçimlere göre oyunu arttırarak ve büyükşehir belediyesine tarihi bir hezimet yaşatarak 120 bin oy ile fark atmıştır. Bunun yanında yine Manisa’da MHP Belediyelerine ait olan ilçelerde genel seçimlerde MHP’nin oyları düşmüştür. Yani AK Parti’ye olan teveccüh o ilçelerde de yoğun bir şekilde hissedilmiştir. Manisa’da bu seçimlerde başarmıştır. Manisa istenileni vermiştir. Manisa Ege’nin efesi olmuştur fakat genelde istediğimiz neticeleri alamamış olmanın üzüntüsünü yaşıyoruz. Ama biz çalışma ve gayretimizden hiçbir şekilde ödün vermeden sanki hiçbir şey olmamış gibi tüm teşkilatımızla dimdik ayaktayız ve 7 Haziran’da hiçbir şekilde bir kayıp olmuş gibi davranmayarak çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.

BURADA HDP GERÇEĞİNİ YOK ETTİK

2011 seçimlerinde yüzde 49,7’den yüzde 40,8’e, düşerek yaklaşık 9 puanlık bir düşüş yaşadıklarını belirten Gürcan, “Türkiye genelinde yaşanan düşüş Manisa’da da yaşandı. Bu düşüşteki temel faktör eğer Türkiye geneli değerlendirilmek gerekirse bir HDP olayı söz konusuydu. Yüzde 5,5’ten yüzde 13’e çıkmış bir HDP faktörü var. Burada HDP’nin yüzde oyu 6’larda kaldı. Biz burada HDP gerçeğini yok ettik. Eğer HDP gerçeği de olmazda böyle bir netice olsaydı dediğimiz eski oylara dönmemiz içten bile değil. Genel düşüşten kaynaklanan bir şey var. Rakamlarda bunu söylüyor. Bunu hepimiz görüyoruz. Ama biz bir önceki seçime göre değerlendirmeyi yaptık” diye konuştu.

“HERHALDE BİR SÜRÇÜ LİSAN OLMUŞTUR”

AK Parti Manisa milletvekili Recai Berber’in katıldığı bir programda, ‘7 Haziran seçimlerinde teşkilatın yetersizliği bizi bu noktaya düşürdü’ dediğinin hatırlatılması üzerine Gürcan şöyle cevap verdi:

“Biz böyle düşünmüyoruz. Böyle bir beyanat olduğunu da bilmiyorum. Bizim teşkilatımız sonuna kadar en güzel bir şekilde çalıştı ben buna şahidim. Sayın Recai Bey’in de bu şekilde yetersiz teşkilat ile çalıştık dediğine de inanmıyorum. Herhalde bir sürçü lisan olmuştur. Çünkü biz gecemizi gündüzümüze katarak çalıştık. Zaten şuanda Ege’de dört vekil ile temsil edilen tek il olmamızda bunun bir örneğidir. Ulusal basına düşmüş üç ilden bir tanesiyiz.”

“SEÇMEN BÖYLE İSTEDİ”

AK Parti Manisa İl Başkanı Zülfikar Gürcan, koalisyon ve hükümet kurma süreciyle ilgili yaptığı değerlendirmede ise şunları söyledi:

“Türkiye bir mesaj verdi. Bu mesajı iyi algılamak lazım. Seçmen böyle istedi. Ama seçmen bu neticeyi gördükten sonra biz ne yaptık dediğini biliyorum. AK Parti’ye bir sorumluluk verilmiştir. Kendisine bir hükümet kurma görevi verilirse üzerine düşen görevi yerine getirecektir. Hükümet kuramazsa, Cumhurbaşkanı 45 gün içerisinde erken seçim kararı alabilir. Biz her şeyden önce istişarelerle hareket eden bir partiyiz. Perşembe günü Ankara’da genişletilmiş il başkanları toplantısı var. Bizim teşkilatımızda gördüğümüz kadarıyla AK Parti’nin koalisyon tarafında olmadığı yönündedir. Eğer koalisyon yapılacaksa diğer 3 partinin yapması yönünde bir durum var. Bu fikirler yerel bazda olup, Türkiye geneliyle ilgili bir durum söz konusu değildir. Bu fikirlerin AK Parti kadrolarında nasıl yankı uyandıracağını da göreceğiz. Milletimize, ülkemize hayırlı olsun.”

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.