Akıncı İle Anastasiadis Kıbrıs Müzakereleri Kapsamında Bir Araya Geldi

Akıncı İle Anastasiadis Kıbrıs Müzakereleri Kapsamında Bir Araya Geldi

KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve Rum Yönetimi Lideri Nikos Anastasiadis, Kıbrıs müzakereleri çerçevesinde bir araya geldi.BM Kontrolündeki ara bölgede müzakereler için tahsis edilen binada yer ala...

KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve Rum Yönetimi Lideri Nikos Anastasiadis, Kıbrıs müzakereleri çerçevesinde bir araya geldi.

BM Kontrolündeki ara bölgede müzakereler için tahsis edilen binada yer alan görüşme saat 10.15’te başladı. Görüşmede, müzakereciler ve müzakere heyetlerinin yanı sıra pazartesi günü adaya gelen dün liderlerle görüşen ve adadan ayrılacağı cuma gününe kadar ilgili taraflarla temaslarda bulunacak olan BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide ile BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Temsilcisi Lisa Buttenheim de yer alıyor.

Liderler, müzakerelerin yeniden başlamasının ardından 2 kez bir araya gelmiş, 28 Mayıs’taki son görüşmelerinde 5 maddelik açılım paketi üzerinde uzlaşmış görüşme sonrası Eide, liderlerin üzerinde uzlaştığı paketi açıklamıştı.

Açılımlar paketi Lefke Aplıç ve Derinya kapıları başta olmak üzere geçiş kapıları açılması için çalışma başlatılması; elektrik şebekelerinin birleştirilmesi için pratik adımlar atılması, cep telefonu şebekelerinin her iki tarafta kullanılabilmesine olanak sağlanması ve radyo frekanslarındaki çakışmaların giderilmesi için adım atılması ile cinsiyet eşitliği konusunda bir komite oluşturulmasını içeriyor.

Liderler sonraki görüşme tarihlerini ise 29 Haziran ile 10 ve 27 Temmuz olarak belirlemişti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.