AKP’li vekilin hastanesine test kıyağı!

AKP’li vekilin hastanesine test kıyağı!

Pandemi nedeniyle Sağlık Bakanlığı tarafından yurtdışına çıkacak olan yerli ve yabancı turistlerin Covid-19 PCR testi yaptırmaları zorunlu hale getirildi.

AKP Aydın Milletvekili Metin Yavuz’un kurucusu olduğu Söke Özel Egemed Hastanesi’nin ,Aydın İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yurt dışına çıkacak olan yerli ve yabancı turistlerin yaptırması zorunlu olduğu ve kişi başı 30 Euro olan 'Covid-19 PCR testi numune alım noktası' olarak görevlendirildiği ortaya çıktı.

Pandemi nedeniyle Sağlık Bakanlığı tarafından yurtdışına çıkacak olan yerli ve yabancı turistlerin Covid-19 PCR testi yaptırmaları zorunlu hale getirildi. Numune alım noktası olarak belirlenen kurumlarda, kişi başı 30 Euro ya da 250 TL olan bu test için turistlerin boğaz ve burunlarından alınan sürüntüler, bakanlık tarafından yetkilendirilmiş tanı laboratuvarları arasında yer alan Halk Sağlığı Laboratuvarında işleniyor.

Turistlerin ödediği kişi başı ücretin,5’ Euro’ su Sağlık Bakanlığına kalırken,25 Euro’sunun da test için numune alan birime kalıyor.

DİĞER ÖZEL HASTANELERİN BAŞVURULARI DİKKATE ALINMADI

Bu sezon yerli ve yabancı 562 Bin turistin ziyaret ettiği Aydın’da, numune alım noktası olabilmek için bütün özel hastaneler il sağlık müdürlüğüne başvurdu. Özel Didim Batı Tıp Merkezinin bu konuda iki defa farklı tarihlerde yaptığı müracaata il sağlık müdürlüğü cevap vermedi.

EGEMED HASTANESİNE AYRICALIK TANINDI

Nazillipost’tan Murat Gürkan’ın haberine göre; Ağustos ayında ise zirve yapan Aydın turizminde bu test için, iki devlet kurumu olan Aydın İl sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Laboratuvarı ve ADÜ Hastanesi Tıbbi Mikrobiyoloji laboratuvarı numune noktası olarak yetkilendirilirken özel hastanelerden sadece AKP Aydın Milletvekili Metin Yavuz’un kurucusu olduğu ve halen ortağı olduğu ileri sürülen Söke Özel Egemed Hastanesi yetkilendirildi.

OTELLERLE ANLAŞMA YAPAN EGEMED HİZMETİ AYAĞA GÖTÜRDÜ

Aydın İl Sağlık Müdürlüğünün, Numune alım noktası olmak için müracaat eden onca Özel Hastane arasından, Yetkilendirilen AKP’li vekil Yavuz’un kurucusu olduğu Egemed hastanesi, Aydın Başta olmak üzere Kuşadası, Didim, Selçuk gibi ilçelerde bulunan otellerle anlaşma yaptığı öğrenildi.

Aydın İl Sağlık Müdürlüğü’nün numune alım noktası olmak için müracaat eden özel hastaneler arasında bulunan Gözde Hastanesi’ne ise turizm sezonunun bitme noktasına geldiği 10 Eylül tarihinde ancak yetki verildi.(Oda Tv)

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.