Amasya Üniversitesi’nde Mezuniyet Coşkusu Başladı

Amasya Üniversitesi’nde Mezuniyet Coşkusu Başladı

Amasya Üniversitesi’nde Fen-Edebiyat Fakültesi, Sağlık Yüksekokulu ve Sabuncuoğlu Şerefeddin Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’nun 2014-2015 akademik yılı mezuniyet töreni yapıldı.Amasya Üniversite...

Amasya Üniversitesi’nde Fen-Edebiyat Fakültesi, Sağlık Yüksekokulu ve Sabuncuoğlu Şerefeddin Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’nun 2014-2015 akademik yılı mezuniyet töreni yapıldı.

Amasya Üniversitesi Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştirilen törene Rektör Prof. Dr. Metin Orbay, Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Vahit Konar, Sağlık Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Şevket Kandemir, Sabuncuoğlu Şerefeddin SHMYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Arif Ayar’ın yanı sıra akademik ve idari personel ile öğrenciler ve yakınları katıldı.

Mezun öğrencileri temsilen konuşan Sağlık Yüksekokulu Hemşirelik Bölümünden Şehriban Baydaş, ’’Üniversiteyi kazandığımızda attığımız mutluluk çığlıklarını bugün mezun olmanın getirdiği sevinç çığlıkları takip ediyor. Aynı zamanda bu mutluluğa eşsiz güzelliğe sahip açık hava müzesi hüviyetindeki Amasya’ya veda ediyor olmanın getirdiği hüzün de eşlik ediyor. Caddelerindeki müthiş elma kokularıyla, dertlerimizi attığımız Yeşilırmağıyla, her biri bir tablo gibi olan tarihi evleriyle bütünleşmiş bu kenti, şehzadeler şehrini asla unutmayacağız. Hayata atılmadan önceki son durağımız olan Amasya Üniversitesi’ne minnettarlığımı sunmak istiyorum. Teknik bilgileri sevgi ve saygı ile harmanlayıp bizleri hayata hazırlayan hocalarımız çeşitli etkinlikler ile ufkumuzu genişlettiler. Özellikle son yılımızda etkinliklere doyamadık. Hocalarımızın katkılarıyla düzenlenen eğitimlere, sempozyumlara ve bir çok akademisyenin söyleşisine katılma imkanı bulduk. Ve biliyorum ki Amasya Üniversitesinden mezun olmak bizler için bir ayrıcalık olacaktır" dedi.

Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Vahit Konar ise “Binlerce yıllık tarihi olan ve ilmin beşikliğini yapan bir şehirden; Amasya’dan, yurdun her bir köşesine dağılacak olan çocuklarımızı bizler asla unutmayacağız. Onlar her daim bizim yavrularımız olarak belleğimizde ve yüreğimizde kalacaklar. Umarız ki onlar da bizleri, hocalarını unutmazlar. Bu güzel yavrularımızı yetiştirmekte bizlere destek olan başta Rektörümüz Prof. Dr. Metin Orbay’a, tüm idarecilerimize, hocalarımıza, yardımcı personelimize ve siz kıymetli velilerimize teşekkürü bir borç bilirim. Bizler hocalarınız olarak sizlere gideceğiniz yollarda nasıl yürüneceğini gösterdik. Artık yürüme sırası sizde, yolunuz açık olsun” diye konuştu.

Mezuniyet törenine katılan teşekkür eden üniversite Rektör Metin Orbay da, "Güzel yurdumuzun dört bir köşesinden gelen mezun yakınları ve mezun gençlerimiz hepinizi saygıyla sevgiyle selamlıyorum. Bize evlatlarını emanet eden çok değerli annelere, babalara Şehzadeler Şehri Amasyamıza ve genç üniversitemize tercihte bulundukları için teşekkür ediyor ve bu emaneti en iyi şekilde yetiştirme gayreti içinde olduğumuzu bir kez daha belirtmek istiyorum. Sevgili Gençler hayat mezuniyetten sonra başlıyor zira sizleri iş bekliyor, aş bekliyor. Ülkemiz hizmet bekliyor. Bu noktada sizlere tavsiyem her zaman teknolojiye barışık olun. Gelişime, değişime, dönüşüme açık olun. Her zaman hayata pozitif bakın. Analitik düşünün. Hangi mesleği yaparsanız yapın dili, dini, ırkı, cinsiyeti ne olursa olsun tüm insanları kucaklayın. Anadolu’nun her köşesinde büyük bir azimle görev yapacağına emin olduğum siz değerli mezunları tebrik ediyorum” şeklinde konuştu.

Fen-Edebiyat Fakültesi’nde derece giren öğrenciler biyoloji bölümünden Meltem Sönmez okul birincisi, biyoloji bölümünden Meryem Dizdar okul ikinci, fizik bölümünden Melek Koca okul üçüncüsü oldu. Sağlık Yüksekokulu birincisi hemşirelik bölümünden Şehriban Baydaş olurken okul ikincisi hemşirelik bölümünden Betül Kılıç, okul üçüncüsü ise yine hemşirelik bölümünden Büşra Öztürk oldu. Sabuncuğolu Şerefeddin SHMYO’da okul birincisi çocuk gelişimi programından Esra Demir Bolat, ikinci yine çocuk gelişimi programından Filiz Zengin, üçüncü ise yaşlı bakımı programından Serpil Güler Akkaya oldu. Mezuniyet töreni kep atma ve müzik programının ardından son buldu. Mezuniyet programlarına takip eden günlerde diğer fakülte ve yüksekokullarla devam edilecek.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.