Ansiad Ticaret Sektörü İşbirliğinde Türkkep E-dönüşüm Konferansı Yapıldı

Ansiad Ticaret Sektörü İşbirliğinde Türkkep E-dönüşüm Konferansı Yapıldı

Antalya Sanayici İşadamları Derneği ( ANSİAD) Ticaret Sektörü Kayıtlı Elektronik Posta (KEP), e-Fatura, e-İmza ve e-Arşiv sağlayıcısı TÜRKKEP işbirliğinde e-Dönüşüm konferansı yapıldı. TÜRKKEP Bölge M...

Antalya Sanayici İşadamları Derneği ( ANSİAD) Ticaret Sektörü Kayıtlı Elektronik Posta (KEP), e-Fatura, e-İmza ve e-Arşiv sağlayıcısı TÜRKKEP işbirliğinde e-Dönüşüm konferansı yapıldı. TÜRKKEP Bölge Müdürü Kadir Bozca önümüzdeki üç yıl e-dönüşümün ülke ekonomisine katkısının 3 Milyar TL olacağını söyledi.

ANSİAD Ticaret Sektörü Kayıtlı Elektronik Posta Hizmet Sağlayıcı şirketi TÜRKKEP iş birliğinde düzenlenen e-dönüşüm konferansı yapıldı. Antalya’da bir otelde düzenlenen toplantıya ANSİAD Başkanı Ali Eroğlu, ANSİAD Yönetim Kurulu Üyeleri, ANSİAD Ticaret Sektörü Başkanı Türker Gümüş, ANSİAD Ticaret Sektörü Üyesi iş insanları, TÜRKKEP Yönetim Kurulu Başkanı Kurtuluş Nevruz, Batı Akdeniz Türkkep Başvuru Merkezi Müdürü Behçet Ülker, TÜRKKEP Akdeniz Bölge Müdürü Kadir Bozca ve iş adamları katıldı.

Toplantıda konuşan TÜRKKEP Bölge Müdürü Kadir Bozca, e- dönüşümü, resmi, hukuki ve ticari belgelerin elektronik ortamda yasal geçerli ve güvenli şekilde oluşturulması, imzalanması, gönderilmesi, alınması, paylaşılması ve saklanması için gerekli çözümler ve hizmetlerden yararlanma ile iş akışlarının elektronik yürütülmesi çalışmalarının bütünü olarak tanımladı. Bozca, önümüzdeki 3 yıl içinde kayıtlı elektronik posta ve e-imza kullanıcı sayısının 3 milyona çıkacağını belirterek, e-dönüşümün ülke ekonomisine katkısının yıllık 3 Milyar TL olacağını söyledi. E-dönüşümün iki önemli aracını Kayıtlı Elektronik Posta (KEP) ve E-imza olarak anlatan Bozca, şunları söyledi:

“Kayıtlı elektronik posta (KEP) Yeni Türk Ticaret Kanunu’yla ilk defa 2012 yılında yasalara girmiştir. Buna göre ihbarlar veya ihtarlar noter aracılığıyla, taahhütlü mektupla, telgrafla veya güvenli elektronik imza kullanılarak kayıtlı elektronik posta sistemi ile yapılır. E-İmza ve KEP ile resmi, hukuki ve ticari yazışmalar ve belge gönderimleri internet üzerinden yasal geçerli ve güvenli şekilde gerçekleştirilebiliyor. Günün her saati mekandan bağımsız iş yapma imkanı sağlar. İş süreçleri hızlanır, maliyetler azalır, verimlilik artar. Kağıda dayalı işlemlerden kaynaklanan zararlar en aza indirilip doğa korunur”

KEP İLE İLETİNİN İÇERİĞİ DEĞİŞTİRİLEMEZ

KEP ile yazışmalardan evrak gönderimine, tebligatlardan, itiraz ve ihbara, personel bordrolarına kadar pek çok işlemin yapılabildiğini vurgulayan TÜRKKEP Bölge Müdürü Kadir Bozca, “KEP, e-postanın ekleriyle birlikte, iletildiğini ve içeriğinin başkaları tarafından değiştirilmediğini garanti eder. Gönderen ve alan tarafların kim olduğunu tespit eder. Gönderildiğinin veya alındığının, gönderim ve alınma zamanının kesin bilgisini sağlar. Gönderici, alıcı, iletim zamanı, içerik koruyucu kodlama gibi bilgileri içeren saklamayı, taraflara iletmeyi ve yasal kesin delil olarak kullanımını sağlar” diye konuştu.

KEP’in doğa dostu olduğunu zamandan ve mekandan tasarruf etmeye olanak sağladığını vurgulayan Bozca, “KEP ile gönderici ve alıcı kimliği kesin bir şekilde doğrulanır. KEP, teslim edilme ve okunma garantisi sunar. Gönderi, saklama ve kağıt maliyetlerini azaltır. Senet hükmünde kesin delil niteliği taşır” dedi.

TÜRKKEP Bölge Müdürü Kadir Bozca, KEP sisteminin İsviçre, Amerika, Kanada, İspanya, Belçika gibi dünyanın pek çok ülkesinde uzun yıllardan beri güvenle kullanıldığını da sözlerine ekledi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.