Arı Hırsızları Jandarma Engeline Takıldı

Arı Hırsızları Jandarma Engeline Takıldı

Aydın’da bal, arı ve kovan hırsızları arıcıların kabusu haline geldi. Söke’de arıcılara ait arılı kovanları çalan iki kişi ihbar üzerine güvenlik güçleri tarafından suçüstü yakalandı.

Şahısların depo olarak kullandıkları yerde yapılan incelemede arısı ve balı boşaltılmış yüzlerce kovan bulundu.

Türkiye’de en fazla arı bulunan illerin başında Aydın’ın geldiğini ve arıcıların en büyük sıkıntısının hırsızlık olayları olduğunu belirten Aydın Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ayhan Özdemir, Söke Ovacık’tan çalınan arıların Söke Organize Sanayi Bölgesi’ndeki kullanılmayan bir tavuk çiftliğinde ele geçirildiğini ve bölgede yüzlerce kovan ele geçirildiğini belirtti.

İhbar üzerine gece yarısı operasyon düzenleyen jandarma ve polis 09 SU 487 plakalı araçta kovan ele geçirdi. Kovanların İbrahim Çalışkan isimli arıcıya ait olduğunun belirlenmesi üzerine E.K. ve E.F. isimli iki şüpheli gözaltına alındı. Arıların Söke Ovacık’tan çalındığı belirlenirken, polis ve jandarma ekipleri Söke OSB’de bulunan atıl durumdaki tavuk çiftliğine yaptığı baskında çok sayıda kovan ele geçirdi. Plakaları sökülmüş olan kovanların kime ait olduğu ve çalıntı olup olmadığı ile ilgili soruşturma başlatılırken, gözaltına alınan kişilerle ilgili tahkikatın da sürdürüldüğü bildirildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.