“Artık bu son olsun” diyerek farkındalık yarattılar

“Artık bu son olsun” diyerek farkındalık yarattılar

Bisiklet Derneği Aydın Şubesi üyeleri, geçtiğimiz günlerde İzmir’de bir kamyonun çarpması sonucu hayatını kaybeden Zeynep Arslan’ın (32) anısına pedal çevirdi.

Bisiklet Derneği Aydın Şubesi üyeleri, kara yollarında bisiklet kullananlara dikkat edilmesi için farkındalık oluşturdu. Geçtiğimiz günlerde İzmir’de bir kamyonun çarpması sonucu hayatını kaybeden Zeynep Arslan’ın (32) anısına pedal çeviren bisikletliler, “artık bu son olsun” diyerek trafikte araç kullanan herkesten kendilerine saygı duyulmasını istedi.
“258 bisikletli arkadaşımızı kazalara kurban verdik”
Bisiklet Derneği Aydın Şubesi Başkanı Hümeyra Yıkılmaz, bir yılda 258 bisikletçinin kazalarda hayatını kaybettiğini belirterek, “Ülkemizde bisiklete olan ilgi artarken bir taraftan da maalesef ölümlü kazalar çoğalıyor. Zeynep Arslan’ı kaybettiğimiz haftada 6, son bir yılda ise 258 bisikletli arkadaşımızı trafikte kazalara kurban verdik. Bizler çevreye, insan ve toplum sağlığına, gelecek nesillerimizin hayatlarına duyarlı bireyleriz. Ulaşımımızı, gezilerimizi ve sporumuzu bisikletlerimiz ile yapmak istiyoruz. Tanımadığımız duyarsız ve dikkatsiz insanların yaptığı hatalar yüzünden yollarda ölmeyi hak etmiyoruz. Trafikte araç kullanan herkesten isteğimiz ve beklentimiz yasal olarak da bir araç olarak kabul edilen bisikletleri fark etmeleri, saygılı olmaları, geçiş üstünlüğü vermeleri ve yanından geçerken güvenli mesafe ile geçmeleri” diye konuştu.
“Bisikletime çarparsan ölürüm”
Yetkililerden, şehirlerde güvenli bisiklet yolları, bisiklet parklarının oluşturulması, insanların bisiklet kullanımlarına teşvik edilmesi ve yasalarla da bisiklet kullanan kişilerin korunması olduğunu belirten Yıkılmaz,” Bugün Zeynep Arslan’ı ve geçen yıl benzeri bir kazada kaybettiğimiz Cumhur Okan başta olmak üzere tüm arkadaşlarımızı ‘Artık bu son olsun’ diyerek andık. Başka bir araca çarparsanız hasar oluşur ama bizim kaportamız yok ve bisikletime çarparsan ölürüm” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.