Ayaklarımız artık “podolog”lara emanet

Ayaklarımız artık “podolog”lara emanet

Akılsız başın cezasını ayaklarımız çekiyor. Peki ya ayaklarımızın sağlığı? Türkiye'de henüz yeni yeni adı duyulan Podoloji , ayak sağlığına bilimsel yaklaşımla çözüm sunuyor.

HAVADİS HABER-Türkiye'de henüz yeni yeni adı duyulan Podoloji , ayak sağlığına bilimsel yaklaşımla çözüm sunuyor. Özel Podotürk El ve Ayak Sağlığı Bakım Merkezi podologları Berfin Karakaya ve Aslı Öter, sizler için ayak sağlığı tedavisini anlattı.

Bedenimizin yükünü taşıyan ayaklarımızın sağlığına yeterince önem veriyor muyuz? İşte bu soru, tüm dünyada ‘Podoloji’ adı altında bir bilim dalının ortaya çıkmasını sağlamış. Türkiye'de henüz yeni yeni adı duyulan Podoloji , ayak sağlığına bilimsel yaklaşımla çözüm sunan bir bilim dalı. Türkiye'de henüz bu konuda uzmanlaşmış az sayıda bilim insanı var. Özel Podotürk El ve Ayak Sağlığı Bakım Merkezi, Aydın ve Nazilli’deki şubeleriyle vatandaşların el ve ayak sağlığını önemsiyor.

59b155c1-f31b-487c-b114-e3f10a14bf8e.jpg

Nazilli’de iki senedir hizmet vermeye başlayan Özel Podotürk El ve Ayak Sağlığı Bakım Merkezi, batık tırnak sorunlarınıza profesyonel çözüm bulurken, uyguladığı  (Ortonix) 'tırnak teli' tedavisi ağrısız ve acısız olup; cerrahi bir müdahaleye gerek kalmadan çözüm sunuyor. Podotürk El ve Ayak Sağlığı Bakım Merkezi podogogları Berfin Karakaya ve Aslı Öter ayak sağlığı konusunda çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Podolojinin Türkiye'de henüz yeni yeni tanınmaya başladığını ifade eden Podolog Karakaya ve Öter, özellikle tırnak deformasyonları başta olmak üzere, vücudumuzun çilesini çeken ayaklarımızda yaşadığımız sorunlarının çözüm yollarını anlattı.

Öncelikle podolojinin ne olduğunu bize anlatır mısınız?
 -Podoloji, podos (ayak) ve logos (bilim) den adını alan bir bilim dalıdır. Ayak hastalıkları üzerine tedavi ve bakım hizmeti sunar. Kişilerin ayak sağlığının korunması ve bakımı ile ilgili hizmet veren sağlık çalışanına “podolog” denir. Alanında uzman doktorun teşhis ve yönlendirmesine bağlı olarak, hastaların ayak tedavisine yardımcı olur. Henüz çok yaygın olmasa da üniversitelerin sağlık hizmetleri bölümünde podoloji programı var. Bu programı 2 yıl içerisinde bitirdikten sonra diplomanızı alabilir, güvenilir ve bilgili bir podolog olarak mezun olabilirsiniz.

9e710d7c-a94b-4bac-ba66-761b97387017.jpg

Ne tür rahatsızlıklar için size başvuruyor insanlar?
-Tırnak batması,  tırnak mantarı, tırnaktaki deforme rahatsızlıkları ve diyabetik ayak bakımı bizim alanımıza giriyor.

Tırnak teli ne için takılıyor?
-Tırnak teli tedavimizi  tırnak batması rahatsızlıklarında uyguluyoruz. Tedaviden aldığımız olumlu sonuçlar dikkat çekiyor. İlk seansta hastanın ağrısını kesiyoruz, bir sonraki seanslarda kesin sonuçlar alarak ağrıyı gideriyoruz. Tırnağın batık yerinin tespit edilip, derecesinin değerlendirilmesi için doğru bir tel tedavisi çok önemli. O yüzden bu işin eğitimini almış podologlara işlem yaptırılmalıdır.

-Ne tür işlemler gerçekleştiriyorsunuz?
Medikal el ve ayak bakımı,  diyabetik ayak bakımı, hamile ayak bakımı, sporcu ve dansçı  ayak bakımı, bunun yanı sıra tırnak mantarı bakımı, deforme tırnak bakımı, tırnak batmasına tel uygulaması işlemi gerçekleştiriyoruz. Nasır rezeksiyonu, topuk bakımları, diyabet özel ayakkabı ve kişiye özel tabanlık merkezlerimizde sunduğumuz hizmetler arasında yer almaktadır.

baf32db1-d60b-48cb-af8c-9d4da28cb31d.jpg

Sık karşılaştığınız sorunlardan biri ve uyguladığınız işlem nedir ?
-Biz podologlar olarak,  amacımız; hastalık oluşmadan ayaklarımızı korumak, oluşabilecek rahatsızlıkların veya hastalıkların önüne geçmektir. Bunların en önemlisi de diyabetik ayaklardır. diyabetik ayakların tedavileri zordur. Kronik yara oluşumu ve maalasef bu durumun ilerlemesiyle amputasyona kadar gidebildiğini görüyoruz. Podolog olarak,  aylık düzenli bakım veya kontrollerle, yaralar açılmadan veya daha fazla ilerlemeden bu tür durumların erken tespitini yapıyoruz. Böylece bu durumun önüne geçebiliyoruz.

Hastalara herhangi bir eğitim ve danışmanlık hizmeti veriyor musunuz?
-Diyabet hastalarına ücretsiz diyabetik ayak bakımı eğitimi veriyoruz. Günlük hayatında ayaklarının bakımlarını nasıl olmalı sorusuna tüm merkezlerimizde ücretsiz danışmanlık veriyoruz.

f26289de-0809-4ee6-ad55-9701f7cfb615.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum