Aydın Büyükşehir Belediyesi'ne Kömür Eylemi

Havaların soğumaya başlaması ile birlikte fakir ve muhtaçlara kömür dağıtmak için çalışma başlatan Aydın Büyükşehir Belediyesi hiç beklemediği bir protesto ile karşılaştı.

Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da dağıtacağı kömürleri atıl durumdaki Fatih Kapalı Pazaryeri’nde depolamak isteyen Belediyesi ekiplerine mahalle sakinleri tepki gösterdi. Fatih Mahallesi’nin bayan Muhtarı Yıldız Karataş Taşcıoğlu, önderliğinde toplanan çoğunlu bayanlardan oluşan mahalle sakinleri pazaryerinin pazaryeri olarak kullanılmasını istediklerini ve bu yönde Aydın Büyükşehir Belediyesi yöneticilerinden söz aldıklarını belirterek kamyonların kömürü pazaryerine boşaltmasına müsaade etmediler. Pazar yerine gelen kamyonların önünde bekleyerek eylem yapan kadın, erkek çok sayıda vatandaş altı ay boyunca kömür dağıtımının devam ettiğini ve her gün kömür tozundan dolayı rahatsız olduklarını belirttiler. Alanın Aydın Büyükşehir Belediyesi’ne ait olduğunu belirten belediye yetkililerinin vatandaşla görüşmesine rağmen bir türlü razı olmayan mahalle sakinleri Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin yardım kömürlerini atıl vaziyetteki Fatih Kapalı Pazar Yeri’ne dökülmesine müsaade etmediler. Kömür kamyonlarının önünde açıklama yapan Fatih Mahalle Muhtarı Yıldız Karataş Taşçıoğlu, Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin şehrin merkezinde yerleşim birimleri arasında tonlarca kömürü depolamasına karşı olduklarını belirterek “Geçen yıl dağıtımlar 6 ay sürdü. Bu alanın çevresinde hem evler hem okullar var. Burası Pazar yeri olarak yapıldı. Kömür deposu olarak kullanılmasına karşıyız” dedi. Zaman zaman belediye görevlileri ile tartışmanın da yaşandığı bölgede bir süre sonra kamyonlar kömürleri boşaltmadan alandan ayrılırken, mahalle sakinleri kömür kamyonlarının gidişini alkışlarla kutladılar.

“PROTESTO NEDENİYLE DEĞİL KÖMÜRLERİN KURALLARA UYGUN OLMADIĞI İÇİN DÖKÜLMEDİ”

Mahalle sakinleri kömür taşıyan tırların geri gönderilmesinin sevincini yaşarken, kamyonların geri gönderilmesinin nedeninin protesto değil dağıtım için gelen kömürlerin uygun olmamasından kaynaklandığı öğrenildi. Gelen kömürleri inceleyen Aydın Belediyesi görevlileri, kömür torbalarının üzerine Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin isminin yazılmadığı ve kömür torbalarında mutlaka yazılması gereken “Para ile satılmaz” ibaresinin bulunmadığı gerekçesi ile kamyonlarla gelen kömürlerin indirilmeden geri gönderildiği öğrenildi.

<span style=

<span style=

<span style=

<span style=

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.