Aydın İnciri Somali'de!

Aydın İnciri Somali'de!

İnsani Yardım Vakfı (İHH) tarafından Afrika’da yürütülen Somali Açlık ve Kuraklık Projesi kapsamında Somali Tarım Okulu’na incir fidanları dikildi. 

İnsani Yardım Vakfı'nın (İHH) Afrika'da yürüttüğü ‘Sürdürülebilir Kalkınma Projeleri’nden biri olan Somali Açlık ve Kuraklık Projesi kapsamında, su kuyuları inşası, meslek edindirme kursları, çiftçi eğitim kursları, ziraat meslek liseleri ve ziraat fakülteleri projelerini geliştirilip bölgede uygulanmaya başladı. Bu kapsamda Somali Tarım Okulu’nda Aydın İncir Araştırma Müdürlüğü’nden yollanan incir fidanları dikildi. Kısa zamanda verimli ürün alınan incir Somali halkı tarafından da çok sevildi. 

aydin_inciri_somalide_hayat_buldu_118033_390f6fc600a75233372e18c09bcd52b7.jpg

Aşılama ve geliştirme çalışmalarının devam ettiğini söyleyen Aydın İHH İl Başkanı Muhammet Akkuş, İHH tarafından projelendirilen programa; TİKA, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Tigem ve Eskişehir Osmangazi Üniversitesi'nin katkıda bulunduğunu belirterek başta Somali olmak üzere Afrika’nın pek çok bölgesinin Türk yatırımcıları beklediğini, bu güzel hizmete aracı olmak için kendilerinin de bölgeyi ve çalışmaları anlatmaya hazır olduklarını belirtti.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.