AYDIN VALİLİĞİ’NİN YOK AÇIKLAMASINA EFELER BELEDİYESİ SINIR AŞIMI VAR DEDİ

AYDIN VALİLİĞİ’NİN YOK AÇIKLAMASINA EFELER BELEDİYESİ SINIR AŞIMI VAR DEDİ

Jeotermal Enerji Santralleri ile ilgili açıklama yapan Aydın Valiliği, raporlardaki ölçüm sonuçları incelediklerini ve sınır aşımının olmadığını belirtti. Öte yandan Efeler Belediyesi sınır aşımının olduğunu belirten ölçümleri açıkladı.

Aydın Valiliği, Jeotermal Enerji Santralleri ile ilgili açıklama yaptı. Raporlardaki ölçüm sonuçları incelendiğinde ölçüm sonuçlarında sınır aşımı olmadığı belirtilen açıklamada, “Sanayi tesislerinden kaynaklanan hava emisyonlarının tespiti, ölçüm yerleri, ölçüm programları, usul ve esasları Türk Standartlarına, EPA (Amerika), DIN ve CEN (Almanya ve AB) normlarına uygun hazırlanan Sanayi Kaynaklı Hava Kirliliğinin Kontrolü Yönetmeliğinde yer almakta, H2S parametresi için Tablo.2.2.' de yer alan Tesis Etki Alanında Hava Kalitesi Sınır Değerleri' ne göre incelendiğinde, saatlikte 100 µg/m3, KVS ' de ise 20 µg/m3 sınır değeri bulunmaktadır. Valimiz Sayın Yavuz Selim Köşger’in talimatı ile 2019 yılından itibaren, her bir jeotermal elektrik üretim santrali için yerleşim yerleri de dikkate alınarak santral etki alanı içerisinde yılda iki defa olmak üzere (yaz-kış) 1’er aylık periyotlar halinde 2 ay boyunca hidrojen sülfür (H2S), amonyak (NH3), kükürt dioksit (SO2 ) ve azot dioksit (NO2) parametrelerinin pasif difüzyon örnekleme yöntemi ile ölçülmesi Valiliğimiz (Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü) gözetiminde yapılmaktadır. Bu ölçüm sonuçları doğrultusunda hazırlanan, 2020 yılı Nisan ayı içerisinde Müdürlüğümüze sunulan raporlardaki ölçüm sonuçları incelendiğinde herhangi bir sınır değer aşımı olmadığı görülmektedir. Nisan ayı içerisinde Valiliğimize (Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü) sunulan hidrojen sülfür (H2S) ölçüm sonuçları aşağıdaki tabloda gösterilmiştir” ifadelerine yer verildi.

“EFELER BELEDİYESİ SINIR AŞIMI VAR DEDİ”

Efeler Belediyesi Efeler ilçesine bağlı Yılmazköy Mahallesi'nde bulunan JES bölgesinde gerçekleşen sondaj kuyusundaki patlamanın ardından gaz ölçümü yaptı. Ölçüm sonuçlarında 20 µg/m3 (mikrogram/metreküp) olması gereken hidrojen sülfür üst sınırının çok fazla aşılarak 232 µg/m3 (mikrogram/metreküp) seviyesine ulaştığı tespit edildi.

olcum.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.