Aydın'ın kanayan yarası "Tarımda Tağşiş Paneli" Nazilli'de yapıldı

Aydın'ın kanayan yarası "Tarımda Tağşiş Paneli" Nazilli'de yapıldı

Adnan Menderes Üniversitesi Nazilli İİBF’de düzenlenen "Tarımsal Ürünlerde Tağşiş" panelinde, gıda güvenliği, tağşişle mücadele ve toplumsal bilinçlendirme konuları masaya yatırıldı. Akademi ve basının ortak paydada buluştuğu etkinlikte konuşmacılar önemli bilgiler paylaştı.

- DOĞUKAN ÖZTÜRK

Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Nazilli İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İsabeyli Yerleşkesi Konferans Salonu, anlamlı bir panele ev sahipliği yaptı. Üniversite ve medya iş birliğinin güzel bir örneği olan “Tarımsal Ürünlerde Tağşiş” konulu panel, yoğun katılımla gerçekleştirildi.

whatsapp-image-2025-04-30-at-16-53-27-2-001.jpeg

Panelin moderatörlüğünü Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Sürmen üstlenirken, Prof. Dr. Engin Ertan, Prof. Dr. Hüseyin Başpınar, Prof. Dr. Aslı Yorulmaz ve Prof. Dr. Didem Peren Aykas Cinkılıç konuşmalarıyla bilgi ve deneyimlerini paylaştı.

whatsapp-image-2025-04-30-at-16-53-29.jpeg

Panelde, özellikle zeytin ve zeytinyağında olmak üzere tarımsal ürünlerde sıkça rastlanan tağşiş uygulamaları, hastalık ve zararlılarla mücadele yöntemleri, kalite kontrol kriterleri gibi önemli konular ele alındı.

whatsapp-image-2025-04-30-at-16-53-28-4.jpeg

“TOPLUMU BİLİNÇLENDİRMEK ZORUNDAYIZ”

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından açılış konuşmasını yapan ADÜ Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent, kısa süre önce vefat eden Aydın Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Erman Çetin’i rahmetle anarak konuşmasına başladı.

whatsapp-image-2025-04-30-at-16-53-27-1.jpeg

Gıda ürünlerinde tağşişin halk sağlığını tehdit eden büyük bir sorun olduğunu vurgulayan Kent, “Tarımsal ürünler hem bitkisel hem hayvansal olarak insanların doğrudan veya dolaylı şekilde beslenmesini sağlayan bir alandır. Artan tüketici beklentileri ve küresel rekabet ortamı, gıda sektöründe ciddi değişimleri beraberinde getirirken taklit ve tağşiş olaylarını da artırıyor. Bu durum halk sağlığı kadar üreticiyi, ekonomiyi ve hatta şehirlerin imajını dahi olumsuz etkiliyor” ifadelerini kullandı.

whatsapp-image-2025-04-30-at-16-53-27.jpeg

Kent, Türkiye’de gıda güvenliğini sağlamaya yönelik birçok yasal düzenleme bulunduğunu ve üniversitelerdeki bilim insanlarının da bu alanda ciddi çalışmalar yürüttüğünü ifade ederek, “Bu tür bilimsel etkinliklerle toplumun bilinçlenmesini sağlamayı amaçlıyoruz” dedi.

whatsapp-image-2025-04-30-at-16-53-28-1.jpeg

BASINA ÖZEL TEŞEKKÜR

Konuşmasında medya kuruluşlarına ayrı bir yer ayıran Rektör Kent, panelin paydaşları arasında yer alan Aydın Ses Gazetesi, Aydın Hedef Gazetesi, Manşet Aydın Gazetesi ve Kentte Yaşam Gazetesi’ne teşekkür etti. Kent, “Sadece haberleriyle değil, toplumsal gelişimi destekleyen duruşlarıyla da bu programın önemli destekçileri oldular. Kamuoyunun doğru bilgilendirilmesinde gösterdikleri katkılar için her birine teşekkür ediyorum. Daha birçok projede birlikte yol almayı temenni ediyorum,” diye konuştu.

whatsapp-image-2025-04-30-at-16-53-29-2.jpeg

Programın sonunda Rektör Prof. Dr. Bülent Kent, panele katkı sunan konuşmacılara ve gazetecilere teşekkür belgeleri takdim edildi. Aydın Hedef Gazetesi İmtiyaz Sahibi Bülent Akgün, Ses Gazetesi İmtiyaz Sahibi Mehmet Akgül ve Kentte Yaşam Gazetesi İmtiyaz Sahibi Ali Soydemir’e teşekkür belgesi takdim etti.

whatsapp-image-2025-04-30-at-16-53-28-2.jpeg

Programa ADÜ Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent, Nazilli Kaymakamı Huriye Küpeli Kan, Nazilli Belediye Başkan Yardımcısı Selahattin Yılmaz, Nazilli Ticaret Borsası Başkanı Nurettin Kırlıoğlu, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman Peker, Aydın’ın köklü basın kuruluşlarının imtiyaz sahipleri ve ADÜ öğrencileri katıldı.

whatsapp-image-2025-04-30-at-16-53-29-1-001.jpeg

Kaynak:Nazilli Havadis

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.