Bakan Kurum: “JES’leri Ruhsatlandırma Görevi Belediyelere Ait”
“Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, resmi yazıyla açıkladı. “Jeotermal firmalarını ruhsatlandırma görevi, ilçe belediyelerinin görevidir.”
İYİ Parti Aydın Milletvekili Adnan Aydın Sezgin, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na verdiği soru önergesinde jeotermal enerji santrallerinin, “İşyeri Açma ve Çalıştırma Ruhsatı” almak için yetki anlamında nereye başvuracakları soruna Bakan Kurum tarafından yanıtlandı. Bakan Kurum, “Jeotermal firmaları ruhsatlandırmak ve denetlemek ilçe belediyelerinin görevidir” diyerek tartışmalara noktayı koydu. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nün dışında jeotermal santrallerden çıkan gazlarla ilgili ölçümler yaptıran Efeler Belediye Başkanı Fatih Atay, “Jeotermaller ruhsatlarını bizden almıyor, bakanlıktan alıyor” demişti.
Bakan Kurum'un, "Bu tür izinleri biz vermiyoruz tamamen bu yetki ilçe belediyelerinde" şeklindeki yanıtı üzerine; Aydın'da ilçe belediye başkanlarının sürekli söylediği, "Ruhsat vermeye biz yetkili değiliz, bakanlık veriyor. Bizden almasalar da bakanlıktan alıyorlar" şeklindeki açıklamalarının gerçeği yansıtmadığı ortaya çıktı.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.