Kuşadası’nda dilencilere geçit yok! 348 bin lira ceza kesildi

Kuşadası’nda dilencilere geçit yok! 348 bin lira ceza kesildi

Kuşadası Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, halkın huzurunu bozan ve vatandaşların duygularını istismar ederek haksız kazanç elde eden dilencilere yönelik denetimlerini aralıksız sürdürüyor. Özellikle turistik bölgelerde yapılan uygulamalarla, dilencilik yapan kişilere geçit verilmiyor.

2025 yılının başından bu yana sürdürülen denetimlerde, cadde, sokak, sahil bandı, cami önleri ve yaya yoğunluğunun yüksek olduğu alanlarda dilencilik yaptığı tespit edilen 247 kişiye, 5326 sayılı Kabahatler Kanunu’nun 33’üncü maddesi uyarınca toplam 347 bin 282 TL idari para cezası uygulandı.

Zabıta ekipleri ayrıca, dilencilik yoluyla haksız kazanç elde ettiği belirlenen kişilerin üzerinden çıkan 96 bin 476 TL’ye el koydu.

whatsapp-image-2025-07-25-at-17-46-57-001.jpeg

Kuşadası Belediyesi yetkilileri, halkın huzurunu bozan ve sosyal istismara yol açan bu tür faaliyetlere karşı mücadelenin kararlılıkla süreceğini belirterek, vatandaşlardan bu kişilere karşı duyarlı olmalarını ve gördükleri durumları zabıta birimlerine bildirmelerini istedi.

whatsapp-image-2025-07-25-at-17-46-56.jpeg

Kaynak:Nazilli Havadis

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.