Kuyucaklı minik Turan, DMD Hastalığıyla savaşıyor!
Nadir görülen DMD hastalığıyla mücadele eden 3 yaşındaki Turan Ünal’ın tedavisi için ailesi seferber oldu. Kuyucaklı Astsubay Nevzat Ünal, minik oğlunun bir gün koşabildiğini görebilmek ve onunla birlikte üniforma giymek istiyor. Aile, yardımseverlerden destek bekliyor.
Duchenne Musküler Distrofi (DMD) ile mücadele eden 3 yaşındaki Turan Ünal, hayata sıkı sıkıya tutunuyor. Turan’ın babası Kuyucaklı Astsubay Nevzat Ünal, oğlunun tedavisi için destek çağrısında bulundu.
OĞLUMUN KOŞTUĞUNU DAHA GÖREMEDİK
Henüz 6 aylıkken yapılan kan testleriyle ilk bulguları ortaya çıkan hastalık, bir buçuk yaşında kesin teşhisle netleştiğini belirten Baba Ünal, “Turan merdiven çıkmakta zorlanıyor, dengesi zayıf ve koşamıyor. Kas erimesi nedeniyle bacaklarında yalancı şişlikler oluştu. Oğlum köprü kurarak ayağa kalkabiliyor. Beş saniyede kalkması gereken bir çocuk gibi değil; onun için bu en az 15 saniye.” dedi.
EN BÜYÜK HAYAL: BİRLİKTE ÜNİFORMA GİYMEK
Asker bir baba olan Ünal’ın en büyük hayali, bir gün oğlu ile birlikte üniforma giymek olduğunu belirterek, “Oğlumun belki fiziksel engelleri var ama hayalleri büyük. Küçük bir oyuncak motoru var ve bir gün onu süreceğine inanıyoruz. Turan’ın 8-9 yaşlarında tekerlekli sandalyeye mahkûm olabileceği, 16-20 yaşları arasında hayatını kaybedebileceği söylendi. Psikolojik olarak çok zorlandık ama pes etmedik” diye konuştu.
DESTEK OLMAK İSTEYENLER İÇİN IBAN NUMARALARI PAYLAŞILDI
Turan’ın tedavisinin sürdürülebilmesi için ailesi, Türkiye genelinden destek bekliyor. Valilik onaylı yardım hesabı üzerinden bağış yapmak isteyenler için hesap bilgileri şöyle:
• TL: TR89 0006 4000 0014 5150 5919 48
• USD: TR57 0006 4000 0024 5150 2277 02
• EURO: TR40 0006 4000 0024 5150 2277 17
Kaynak:Nazilli Havadis
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.