Nazilli Belediye Meclis toplantısı yapıldı: İçkili alan yeri belirlendi
Nazilli Belediye Başkanı Dr. Ertuğrul Tetik başkanlığında Nazilli Belediyesi temmuz ayı olağan Meclis toplantısı yapıldı. Toplantıda, içkili alan yeri belirlendi ve mezarlık ücretlerinde değişiklik yapıldı. İlaçlama ücretleri ise sabit kaldı.
Nazilli Belediyesi her ay yapılan olağan Meclis toplantısının temmuz ayı toplantısı yapıldı. 6 gündem maddesi, Belediye Başkanı Ertuğrul Tetik’in başkanlık yaptığı toplantıda karara bağlandı.
Daha önceden Haziran ayında yapılan Meclis gündemine gelen ancak komisyon görüşmelerinin tamamlanamaması nedeniyle ertelenen içkili alan düzenlemesi oy birliğiyle kabul edildi. Bamboo AVM içerisinde bulunan içkili alanın yeri yine AVM içerisindeki başka bir bölümle değiştirildi.
Gündemde yer alan Müdürlük İhdasının Görüşülmesi ve Kadro Derece Değişikliğinin Görüşülmesi maddeleri oy birliğiyle kabul edildi.
DERNEKLERE YARDIM YAPILACAK
Nazilli’de bulunan kamu yararı gösteren derneklere ayni ve nakdi yardım yapılabilmesi amacıyla ortak proje yapılması oy birliğiyle kabul edildi. Konuyla ilgili konuşan Başkan Tetik, “Cumhurbaşkanlığının kamuya yararlı olarak belirlediği dernekleri destekleyebilmek için belirli projeler yapılması gerekiyor. Bugüne kadar 4 dernek bize proje getirmiş, protokol yapılmış. Bunlara yasal olarak destek veremiyorsunuz. Eğer proje olursa ayni ya da nakdi yardım yapılabiliyor. Bizden istedikleri kira yeri desteği. Bunu yapabilmemiz için tek şart meclis onayı.” dedi.
HERKES İLAÇLAMA YAPABİLSİN
Mecliste son olarak görüşülen Sağlık İşleri Müdürlüğü Gelir Tarifesinde Değişiklik Yapılması maddesinde ilaçlama ücretlerinde 1 Temmuz itibarıyla yapılması planlanan zam iptal edildi. Başkan Tetik, “Herkes ilaçlama yaptırabilsin diye 650 lira gibi sembolik bir tutarda kalmasına karar verdik.” dedi. Ücretin aynı fiyatta kalması, oy birliğiyle kabul edildi.
MEZARLIK ÜCRETİNDE DEĞİKLİK
İlçedeki mezarlıklarda aile mezarlığı oluşturmak isteyen vatandaşlardan istenen metrekare başı mezarlık ücreti de 1 Temmuz itibarıyla 6 bin 500 liradan 10 bin liraya yükseltilecekti. Mecliste alınan kararla 10 bin lira olması gereken ücret 8 bin lira olarak oy birliğiyle kabul edildi.
Kaynak:Nazilli Havadis
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.