Nazilli Engelsiz Engelliler Derneği'nin talebine Bakanlık'tan olumlu yanıt
Nazilli Engelsiz Engelliler Derneği Başkanı Ahmet Ünlü, 2026 yılı Nisan ayında yapılacak olan E-KPSS’ye (Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı) girecek engelli adayların sınava hazırlanabilmesi adına Nazilli Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğünde sınava hazırlık kursu açılması talebinde bulunduklarını ve talebin olumlu sonuçlandığını açıkladı.
Başkan Ünlü, 2026 yılında yapılacak olan E-KPSS'ye girecek engelli adaylar için kurs açılması için Bakanlık'a talepte bulunmuştu. Bakanlık'tan gelen olumlu yanıt ile Nazilli Halk Eğitim Müdürlüğünce E-KPSS Hazırlık kursu açıldı.
Başkan Ünlü açılan kursla ilgili olarak engelli adayların takıldığı sorunları dile getirerek, "Sınava hazırlık kursu olarak açılan kurslara 5-10 yıl önce kayıt yaptırıp katılan bir arkadaşımız bu kurstan belge aldıysa bu kurslara katılamayacak ancak yapılan sınav periyodik olarak her iki yılda bir yapılmakta ve içerik olarak , soru çeşitliliği ve genel kültür sorularında değişiklikler, güncel sorular gelebilirken , sen bu kursa 5-10 yıl önce aldın şimdi alamazsın demek büyük yanılgı olur. Sınava hazırlık kursu adı üstünde her sınava farklı bir hazırlıkla yapılır. Diğer konuya da değinecek olursak yılbaşından itibaren sınava kadar 17 yaşında olacak engelli çocuklarımız 16 yaşında oldukları için kursa kayıt yaptıramıyorlar, 2026 yılında sınava girecek kardeşlerimizin liseden yeni mezun olacak olmaları sebebiyle bilgileri yeniyken sınava girmeleri en büyük avantaj iken bu kardeşlerimiz bu yaş kısıtı sebebiyle 2028 yılında yapılacak sınava girmeleri istenmektedir. 17 yaşını bir iki ayla kaybedip sınava hazırlık kursuna katılamayan engelli kardeşim bu sebeple 2 yıl daha kaybederek sınava hazırlanarak girme durumunda kalacaktır. Bütün bu olumsuzlukları dilekçe ile Bakanlığımıza bildirdik ivedilikle sonunun çözülmesi tek temennimizdir. " dedi.


Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.