Nazilli'de çifte gurur! Bir LGS birincisi daha!
Nazilli, LGS'de çifte gurur yaşadı. Beşeylül Ortaokulu öğrencisi Yusuf Efe Kocaman'ın ardından Fatih Ortaokulu öğrencisi Hasan Utku Çiyancı da tüm soruları doğru yanıtlayıp 500 tam puan alarak Türkiye birincisi oldu.
Aydın'ın Nazilli ilçesi, 2026 Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında elde ettiği büyük başarılarla adından söz ettirmeye devam ediyor. Beşeylül Ortaokulu öğrencisi Yusuf Efe Kocaman'ın ardından, Fatih Ortaokulu öğrencisi Hasan Utku Çiyancı da sınavda 500 tam puan alarak Türkiye birincileri arasına adını yazdırdı.
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklanan merkezi sınav sonuçlarına göre Hasan Utku Çiyancı, tüm soruları doğru cevaplayarak tam puan alma başarısı gösterdi. Böylece Nazilli, aynı sınavda iki Türkiye birincisi çıkararak eğitimdeki başarısını bir kez daha gözler önüne serdi.
Paylaşılan resmi sınav sonuç belgesine göre Hasan Utku Çiyancı'nın sınav performansı dikkat çekti.
Hasan Utku Çiyancı, sınavdaki 90 sorunun tamamını doğru cevaplayarak kusursuz bir performans sergiledi.
Çiyancı, LGS'de sorulan 90 sorunun tamamını doğru cevapladı. Başarılı öğrenci, 500 tam puan, genel yüzdelik dilimde %0,01 ve il yüzdelik diliminde %0,01'lik derece elde ederek adını Türkiye birincileri arasına yazdırdı.
Türkçe, Matematik ve Fen Bilimleri testlerinin her birinde 20'şer doğru, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ile Yabancı Dil testlerinde ise 10'ar doğru yapan başarılı öğrenci, sınavı hatasız tamamladı.
LGS 2026 sonuçlarıyla birlikte Nazilli ilçesi, Türkiye genelinde örnek gösterilecek bir başarıya imza attı. Daha önce Beşeylül Ortaokulu öğrencisi Yusuf Efe Kocaman'ın elde ettiği Türkiye birinciliğinin ardından, Fatih Ortaokulu öğrencisi Hasan Utku Çiyancı'nın da aynı başarıyı yakalaması ilçe genelinde büyük sevinç oluşturdu.
Nazilli'nin art arda devlet okullarından çıkardığı iki Türkiye birincisi, Aydın'ın eğitimdeki yükselen başarısını bir kez daha tescillemiş oldu.




Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.