Nazilli’de şap aşısı kampanyası başladı, kritik uyarı geldi: “Şap aşısı yaptırmak zorunlu”

Nazilli’de şap aşısı kampanyası başladı, kritik uyarı geldi: “Şap aşısı yaptırmak zorunlu”

Hayvan hastalıkları ile mücadele programı kapsamında ‘2021 yılı sonbahar şap aşılama kampanyası’ çalışmalarına ilişkin bilgi veren Nazilli Tarım ve Orman Müdürü Sunay Güler, yetiştiricilerin büyükbaş hayvanlarını aşılatmalarının zorunlu olduğunu söyledi.

GÜNAY PABUŞÇU - Tarım ve Orman Bakanlığınca hayvan hastalıkları ile mücadele kapsamında büyükbaş hayvanlara uygulanan ‘2021 yılı sonbahar şap aşılama kampanyası’ Nazilli genelinde 1 Eylül 2021 itibariyle başladı.

15 Kasım 2021 tarihine kadar tamamlanacak olan kampanyada şap aşısı uygulaması ile birlikte küpesi olmayan hayvanlara küpe takılacak, kedi ve köpeklere de kuduz aşısı yapılacak.

whatsapp-image-2021-10-01-at-15-10-36.jpeg

“Sonbahar şap aşılama dönemi başladı”

Hayvan hastalıklarından korunmanın en önemli ayağının aşılama olduğunu belirten Nazilli Tarım ve Orman Müdürü Sunay Güler, “Bu bakımdan, Bakanlığımız tarafından belirlenen programlar dahilinde hayvan hastalıklarına karşı hazırlıklı olmak ve bu hastalıklarla mücadele etmek amacıyla ülkemiz genelinde aşılama çalışmaları yürütülmektedir. Bu kapsamda büyükbaş hayvanlarda verim düşüklüğüne ve ölümlere neden olan dolayısıyla ülke ekonomisinde kayba sebep olan şap hastalığından korunmak amacıyla yürütülen aşılama kampanyasının sonbahar dönemi başlamış bulunmaktadır" dedi.

“Şap aşısını yaptırmak zorunlu”

Yetiştiricilerin sonbahar şap aşısı döneminde büyükbaş hayvanlarını aşılatmalarının zorunlu olduğuna dikkat çeken Güler; "Yetiştiricilerimizin şap aşısı dahil olmak üzere tüm programlı aşılamalarda işletmelerindeki hayvanlarını aşılatmaları zorunludur. Şap aşısı uygulanmamış olan hayvanların iller arası nakledilemez ve buzağı desteklemesinden faydalanamaz. Ayrıca, yetiştiricilerimizin şap aşılama programına katılım sağlaması, ilçemizde bu hastalığı önleyebilmek için çalışan hayvan sağlığı ekiplerimize yardımcı olması çok büyük bir önem taşımaktadır. Yetiştiricilerimizden isteğimiz, muhtarlarımız aracılığı ile önceden haber verdiğimiz mahallelerde bulunan hayvanlarını o gün içerisinde dışarıya çıkartmamaları ve ekiplerimize yardımcı olarak hayvanlarını aşılatmalarıdır” diye konuştu.

whatsapp-image-2021-10-01-at-15-10-35.jpeg

“Hedef 27 bin 31 büyükbaş hayvanın aşılanmasını tamamlamak”

Müdür Güler, aşılama çalışmalarının İlçe Müdürlüğüne bağlı hayvan sağlığı ekipleri tarafından büyük bir titizlikle yürütüldüğünün altını çizerek, “Bugüne kadar sonbahar aşılama döneminde 18 bin 500 büyükbaş hayvan aşılandı. Hedefimiz ilçemizde bulunan 27 bin 31 büyükbaş hayvanın tamamının aşılanması ve yüzde 100 başarı ile bu aşılama döneminin tamamlanmasıdır” ifadelerine yer verdi.

whatsapp-image-2021-10-01-at-15-10-37.jpeg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.