Nazillili minikler Türkiye’nin kültürünü tanıyor

Nazillili minikler Türkiye’nin kültürünü tanıyor

Nazilli ilçesinde eğitim faaliyetini sürdüren Arslanlı Koçlar Ortaokulu öğrencileri, “Tarihimin ve kültürümün kaşifiyim” isimli eTwinning projesi kapsamında farklı illere özgü kültürlerle tanışma şansı buldu.

GÜNAY PABUŞÇU -Türkiye’nin 8 farklı şehrinden 10 okul, “Tarihimin ve kültürümün kaşifiyim” isimli eTwinning projesinde bir araya geldi. 10 okuldan 45 öğrencinin bulunduğu  ve karışık takımlar kurarak farklı öğrencileri farklı etkinliklerde bir araya getirmenin planlandığı projede kültürel bir şölen yaşandı.

Koçlar Ortaokulu’nda İngilizce öğretmeni olarak görev yapan ve projenin yürütücülüğü görevini üstlenen Serap Çimen, projenin hedeflerini şu sözlerle sıraladı:

“Öğrencilerin yaşadıkları yörenin tarihi ve kültürel değerlerini tanımalarını sağlamayı, öğrencilerin farklı öğrenci gruplarıyla ortak çalışmalar yaparak iletişim becerilerini artırmayı, öğrencilerin yeni teknolojiler öğrenmelerini sağlamayı, öğrencilere planlı ve uyumlu çalışmayı öğretmeyi ve öğrencilerin araştırmacı yönünü ortaya çıkarmayı hedefledik.” dedi.

“Kültürel paylaşımlarda bulunup, birlikte çalışma imkanı buldular”

Tarihini ve kültürünü bilmeyen nesiller olduğunu fark ederek, bir eğitimci olarak bu gidişe ‘dur’ demek istediğini vurgulayan Çimen, “Bu nedenle bu projede yer almaya karar verdik. Okulumuzdan 7 öğrenci projede aktif olarak görev aldı. Öğrencilerimiz proje logosu oluşturma, afiş yapma, 18 Mart etkinliği olarak Çanakkale Türküsü’nü seslendirme, 12 Mart etkinliği olarak İstiklal Marşı’nı her okula bir kıta olacak şekilde okuma, sanal sergi için çalışma yapma gibi birçok farklı etkinliklerde yer aldılar. Projemiz vesilesiyle öğrencilerimiz farklı illerdeki öğrencilerle tanışıp onlarla kültürel paylaşımlarda bulunma, birlikte çalışma imkanı buldular. Hepsi de çok heyecanlı ve çok istekli. Öğrencilerimdeki bu azmi ve mutluluğu gördükçe ben de çok mutlu oluyorum” ifadelerine yer verdi.

Projenin amacının, öğrencilerin Türkiye’deki tarihi yapıları ve kültürel değerleri tanıyarak ülke zenginlikleri fark etmelerini sağlamak olduğunun kaydeden Çimen  konuşmaları şöyle tamamladı:

“Projemizde eTwinning  portalında 10 okuldan 45 öğrenci bulunmakta ve karışık takımlar kurarak farklı öğrencileri farklı etkinliklerde bir araya getirmeyi planlıyoruz. Öğrencilerimiz bir yandan tarihimiz ve kültürümüz hakkında bilgi dağarcıklarını geliştirirken bir yandan da web2 araçlarını öğrenerek kendilerini teknoloji anlamında da geliştirdiler. Daha yaratıcı, daha bilinçli, daha araştırmacı nesiller yetiştirmek biz eğitimcilerin elinde. Bize destek veren okul müdürümüz Osman Zeki Altunkaya’ya ve değerli velilerimize çok teşekkür ederim.”

whatsapp-image-2021-04-04-at-00-26-02-2.jpegwhatsapp-image-2021-04-04-at-00-26-02-1.jpegwhatsapp-image-2021-04-04-at-00-26-02.jpeg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.