Talha Bebeğin Yaşaması İçin '1 Ay' Kaldı!
Aydın'da yaşayan Belma-Muhammet Çelebi çiftinin 4,5 aylık bebekleri Talha Çelebi'nin yaşayabilmesi için ilik nakli olması gerekiyor. Talha'nın doktorlarına göre, minik bebeğin yaşaması için 1 ay süresi kaldı.
Belma-Muhammet Çelebi çiftinin 4 Eylül 2013 günü sağlıklı bir şekilde dünyaya gelen Talha Bebeğin, yüzünde çıkan sivilcenin tüm vücuduna yayıldığını ve çocuğun başının kanamaya başladığını ifade eden Baba Muhammet Çelebi, yetkililerden yardım istedi. Doğduktan bir süre sonra hastanede yaşamaya başlayan Minik Talha'nın yaşayabilmesi için ilik naklinin gerektiğini ve çocuğunun her geçen gün eridiğini belirten baba Muhammet Çelebi, "Bebeğimizin yaşaması için sosyal medya üzerinde gruplar oluşturduk. Derdimizi Türkiye'ye ve dünyaya duyurmak istiyoruz. Bugün Talha, yarın Ayşe, diğer gün Mehmet bebek de aynı duruma düşebilir. Gün boyu telefonum hiç susmuyor. Her arayana tek tek tane tane derdimizi anlatıp onlardan yardım bekliyoruz. Arayan ve bebeğimizin yaşaması için çaba gösteren herkese çok teşekkür ediyorum, herkesten Allah razı olsun. Talha için dünya ilik bankalarındaki taramalar bitti ama yine de uygun ilik bulunamadı" dedi.
"TÜRKİYE'DE SADECE 2 İLİK BANKASI VAR"
Türkiye'de sadece 2 tane ilik bankasının olduğundna dolayı çok sıkıntı çektiklerini ifade eden Çelebi, "Talha doğdurundan bu yana hastanede yatıyor. Şu anda tedavi gözdügü İzmir Ege Üniversitesi img_20140128_201924.jpgHastanesi bebeğimizin tedavi gördüğü 4'üncü hastane. Aydın Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi, Adnan Menderes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne oradan da İzmir Tepecik Eğitim Araştırma Hastanesi’ne ve son olarak da Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne sevk edildik. Doktorlarımız sağolsunlar konuya çok vakıflar ve bebeğimizle yakından ilgileniyorlar. Türkiye'den arayan vatandaşlarımızı Ankara'da bulunan İbni Sina Hastanesive İstanbul'da bulunan Çapa Tıp Fakültesi'ndeki ilik bankalarına yönlendiriyoruz. İzmirli vatandaşlarımız Ege Üniversitesi Kan Merkezi'ne başvurarak, gönüllü ilik bağışı yapmak istiyorum dediklerinde vermiş oldukları kan örneklerinin doku çalışmaları 20-25 gün sürüyor. Diğer illerden başvurarak bize ve bizim gibi hastalara da yardımcı olmak isteynler için İbni Sina Hastanesi'nin www.kokhucrebagisla.com internet adresi var. Buradan bir form dolduruluyor. Bu formdan sonra herhangi bir kan alma merkezine giderek iki tüp hemoglam tüpüne kan aldırmaları gerekiyor. Bu kanları da buzlu aküler ile sarara kargo yolu ile 24 saat sonra Ankara İbni Sina Hastanesi Hemotoloji Labaratuvarı'na göndermeleri gerkeiyor. Ya da İstanbul Çapa Tıp Fakültesi'ne aynı şekilde kan örneklerini iletebilirler" şeklinde konuştu.
"BEBEĞİMİZİN YAŞAYABİLMESİ İÇİN SON 1 AY!"
Her geçen gün eksi yönde ilerlediklerini söyleyen Çelebi, sözlerine şu şekilde devam etti: "Bebeğimiz 3 kilo 950 gram dünyaya geldi bağışıklık sistemi hastalığı olduğundan dolayı aradan geçen 4,5 ayda 4 kilo 300 gram ağırlığa ulaşabildi. Yaklaşık 2 aydan beri de ishalden dolayı vücudu sürekli sıvı kaybediyor. Talha'nın hastalığına tıp dilinde 50 binde bir görülen 'Omenn' adı verilen hastalık teşhisi konduğunu. Bebekten alınan topuk kanı Amerika'ya tahlile gönderildi. Buradan gelen sonuçta 'Trec T hücre gelişiminin yavaş olduğu Omenn Sendromu' olabileceği sonucu çıkmış. Çocuğum beyin olarak her şeyi biliyor, gülüyor konuşmalarımıza tepki veriyor ama her gün acı içinde kıvranıyor. çocuğumuz ilaçlarla ayakta kalıyor. Eğer bir an önce nakil yapılmazsa bebeğimizi 1, 1,5 ay gibi kısa bir sürede kaybedeceğimiz söylendi. Benim ve eşimin de doku tipi taraması yapıldı. Benim hiç uymuyor, eşimin ise yüzde 62'lik bir uyum var. Bu ilk taramanın ardından 4 aşamalı bir tarama daha var. Eğer bu 4 aşamalı taramada da uyum sağlanırsa son çare olarak az da olsa bir iyileşme ümidi ile eşimden ilik naklinin gerçekleştirilmesini düşünüyoruz. Canı veren Allah'tır. Eğer Allah o canı alacaksa, biz babalık ve insanlık görevimizi yaptığımız sürece yaşatmaya çalışacağız. Rabbim bana 4,5 aydan beri babalık sevgisini tattırdı, bebeğimi kokladım. Allah bu huzuru bu sevgiyi tatmayanlara da tattırsın, ondan sonra bana şifa versin."
KİMLER KÖK HÜCRE BAĞIŞÇISI OLABİLİR?
18 ile 55 yaş arası, en az 50 kg ağırlığındaki her sağlıklı kişi kök hücre vericisi olabilir. Bu koşulların sağlanması, kişinin belirli sağlık niteliklerini taşıdığı anlamına gelmektedir. Böylece yapılan bağış da nitelikli olacak ve doğal olarak hastaya yapılan kök hücre naklinin başarıyla sonuçlanma şansı yükselecektir. (KAYNAK: AYDIN POST)
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.