ZORLA TAHSİL EDİLMEMESİ LAZIM

ZORLA TAHSİL EDİLMEMESİ LAZIM

ke Çiftçi Malları Koruma Başkanlığı tarafından gönderilen borç ihbarnamesi ile zor duruma düşen üreticiler, AK Parti Aydın Milletvekili Abdurahman Öz’ü arayarak yardım istedi.

Öz ise çiftçilere, ''Bu parayı isteyen ödesin, istemeyen ödemesin. Maliyeden resmi evrak gelmeyince zorla tahsil edilemez'' dedi..

Söke’de 627 bin dönüm araziyi korumakla görevli olan Söke Çiftçi Koruma Malları Başkanlığı, bu arazileri 38 personelle korumaya çalışırken, yıllık aidatlarını ödemekte zorlanan çiftçilere avukat kanalıyla ihbarname yolladı. “İş bu ihbarnamenin tarafınıza tebliğinden itibaren 7 gün içerisinde toplam borcunuzu Söke Çiftçi Malları Koruma Başkanlığı’na ödeyiniz. Aksi taktirde 6183 sayılı amme alacakları kapsamında gerekli kanuni işlemlerin yapılacağı” yönündeki ihbarnameyi alan çiftçiler, telefona sarılarak AK Parti Aydın Milletvekili Abdurahman Öz’ü aradı ve yardım istedi. 200 TL’den 2 bin TL’ye kadar borç çıkarılan çiftçiler ne yapacaklarını şaşırırken, Abdurahman Öz çiftçilerin telefonlarına cevap vermekte zorlandı.

“ZORLA TAHSİL EDİLMEMESİ LAZIM”

Abdurahman Öz konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Çiftçi kardeşlerimize Söke Çiftçi Koruma Malları Başkanlığı tarafından 'Borcunuzu ödeyin' diye ihbarname geliyor. Onlar da beni arayarak 'Ne yapılabilir' diye sordular. Ben de 'İsteyen ödesin, isteyen ödemesin' diyerek maliyeden 'Borcunuzu ödeyin' diye bir evrak gelmeyince çiftçilerden zorla para tahsil edilemeyeceğini söyledim. Maliye böyle bir evrak gönderirse öyle yapmalarını istedim. Zor durumda kalan çiftçilerden zorla tahsilat alınmaması, zaman tanınması gerekiyor” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.