Aydın'da 3 akaryakıt istasyonuna ceza

Aydın'da 3 akaryakıt istasyonuna ceza

Aydın Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü tarafından akaryakıt istasyonlarında yapılan denetimlerde 3 akaryakıt istasyonunda bulunan 9 akaryakıt sayacının uygunsuz olduğu tespit edilirken, bu istasyonlara toplam 18 bin 909 TL idari para cezası uygulandı.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) ile yapılan protokol kapsamında, Aydın Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü koordinasyonunda, Aydın İl Emniyet Müdürlüğü, Aydın İl Jandarma Komutanlığı, Kuşadası Sahil Güvenlik Komutanlığı ve Aydın Vergi Dairesi Başkanlığı ekiplerinin de katılımı ile İl genelinde bulunan tüm Akaryakıt ve LPG istasyonları denetlendi.

Aydın Valiliği tarafından yapılan açıklamada, “İl genelinde bulunan toplam 247 akaryakıt ve LPG istasyonu denetlendiği, denetimlerde istasyonlardan alınan 399 akaryakıt numunesinin marker ölçümleri yapılmış, istasyonlarda kurulu bulunan 315 adet akaryakıt ve LPG sayaçlarının ölçüm kontrolleri yapılmıştır. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu(EPDK) mevzuatı ve vergi yükümlülüğü açısından istasyonların uygunluk denetimi yapılmıştır” denildi.

Denetimler sonucunda il genelindeki akaryakıt istasyonlarında kaçak akaryakıta rastlanmadığı ifade edilirken, “3 akaryakıt istasyonunda bulunan 9 adet akaryakıt sayacının uygunsuz olduğu tespit edilmiş, sayaçlar mühürlenerek kullanım dışı bırakılmıştır. Bu istasyonlara toplam 18 bin 909 TL idari para cezası uygulanmıştır. Bundan sonra da ani denetimler şeklinde denetimlere devam edilecektir. Vatandaşlarımızın akaryakıt ve LPG istasyonlarından almış oldukları ürünlerden ve ya akaryakıt sayaçlarının hatalı ölçüm yaptığından şüphelenmeleri durumunda, ALO 130 Ürün Güvenliği İhbar ve Şikayet Hattından ya da https://bams.sanayi.gov.tr/ internet adresinden başvurularını iletebilirler” ifadesi yer aldı. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum