AYDIN'DA 8 İŞLETMEYE CEZA KESİLDİ

AYDIN'DA 8 İŞLETMEYE CEZA KESİLDİ

Aydın’da İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri tarafından Bin 867 gıda işletmesinde yapılan denetimlerde mevzuata uygun üretim yapmayan 8 işletmeye 158 bin lira para cezası kesildi.

Aydın İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Aralık ayı içerisinde, gıda satış ve toplu tüketim ile üretim yerleri denetlendi. Aydın’daki 351 gıda üretim yeri, Bin 516 gıda satış ve toplu tüketim yerinde denetim yapıldı.

Şikayet ve zehirlenme olayları kapsamında ise işletmelerden 23 numune alındı. Numunelerin analiz edilmesi sonucu mevzuata uygun üretim yapmayan 8 işletmeye, 158 bin 880 TL para cezası kesildi.

ALO Gıda 174 hattına Aralık ayında gıda satış yeri ile ilgili 45, toplu tüketim yeri ile ilgili 3, üretim yeri ile ilgili 2 olmak üzere toplam 50 adet şikayet yapıldı. Şikâyetlerle ilgili olarak 41 işletmede denetimlerin sonlandırıldığı bildirildi.

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tüketicilerin güvenli ve sağlıklı gıdaya ulaşmaları konusunda denetim ve kontrol faaliyetlerini 158 kişilik Gıda Kontrolör ekibi ile 24 saat kesintisiz bir şekilde sürdürüyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum