Aydın'da bir ilk !

Aydın'da bir ilk !

Buharkent Kaymakamlığı,Buharkent Meslek Yüksek Okulu,Buharkent Belediyesi,Buharkent Ziraat Odası organizasyonu ile Ayın ve Buharkent’te ilk defa olmak üzere “Tibbi Aromatik Bitkiler Üretim ve Pazarlama Çalıştayı” gerçekleşti.

Çalıştayn en önemli özelliği konunun uzmanı olan geniş bir coğrafyadan,ülkenin pek çok yerinden konunun uzmanlarını Buharkent’te bir araya getirmiş olmasıydı.

Buharkent Meslek Yüksek Okulu salonlarında düzenlenen çalıştayda ülkemizde yetiştirilen “Tıbbi ve Aromatik Bitkiler” sergisi yer aldı. Yalova Atatürk Meyvecilik Araştırma Enstitüsü, Ege Tarımsal Araş.Müdürlüğü,Batı Akdeniz Meyvecilik Araştırma Enstitüsü,Muğla Orman Bölge Müdürlüğü yetiştirdikleri tıbbi aromatik btkileri serglediler ve çalıçtay sonunda üreticilere dağıttılar.

Bunun yanında Buharkent Meslek Yüksek Okulu’nun laboratuvarının bu alandaki üretim ve çalışmalarına da sahne oldu;farklı tıbbi ve aromatik bitkilerin yağları ve suları elde edilirken labaratuvarın özellikleri ve üretim aşamaları Öğretim Görevlisi İlker Özdemir tarafından anlatıldı.

Aydın ilinin tarım ürünleri deseni arasında yer almayan “Tıbbi ve Aromatik Bitkiler” in üreticinin üretim kalemleri arasına girmesinin hem Aydın İline hem de Aydın ve Buharkent çiftçisine çok yönlü yararları işlendi.

Buharkent “Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Üretim ve Pazarlama Çalıştayı”nın paydaş olarak

Buharkent Kaymakamlığı,Buharkent Belediye Başkanlığı,Aydın İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü,Buharkent Meslek Yüksek Okulu Müdürlüğü ve Buharkent Ziraat Odası katılarak çalıştayın gerçekleşmesi yönünde işbirliklerini ortaya koydular.

Buharkent “Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Üretim ve Pazarlama Çalıştayı”nda konu ile ilgili pek çok kesim katılarak bilgi ve görüşlerini bildiri ve sunum olarak ortaya koydular.Bu kurum ve kişiler,

Tarım destekleri konusunda,Aydın İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Bitkisel Üretim Şube Müdürü Aydın ÇELİK ve Muğla Orman Bölge Müdürlüğü Odun Dışı Ürünler Şubesinden Belgin Devecioğlu,

Tıbbi Bitkilerin Dünya ve Ülkemizdeki Durumu:ADÜ Ziraat Fakültesi’nden Dr.Duygu Kaya Bilecenoğlu

Buharkent’te üretimi düşünülen Tıbbi ve Aromatik Bitkiler:

Lavanta:Yalova Atatürk Meyvecilik Araştırma Enstitüsünden Ziraat Yüksek Mühendisi A.Bircan Tınmaz

Adaçayı ve Tıbbi Nane:Menemen Ege Tarımsal Araş.Müdürlüğünden Dr.İlknur Köseoğlu,

Safran :Safranbolu İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nden Zir. Müh.Oğuzhan ÜNLÜ,

Aronia: Yalova Atatürk Meyvecilik Araştırma Enstitüsü Müdürü Dr. Yılmaz BOZ,

Steviya (Şeker otu),Dağ Çayı:Antalya BATEM’den Dr. Ahu ÇINAR,

Lavanta :Keçiborlu Ziraat Odası Başkanı Ali Öztürk,

Tıbbi ve Aromatik Bitki üreticileri Selma ÇEVİRGEN(Safran),,Mensur Aydemir (Şeker otu),üzerine bildiri ve sunumlarını yaptılar.

Buharkent Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr Mesut Kırmacı,Buharkent Kaymakamı Cafer Kaymakçı,Buharkent Belediye Başkanı Mehmet Erol, Aydın İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Fuat Aktaş’ın ve Buharkent Ziraat Odası Başkanı Naim Özdamar birer konuşma yaptığıı çalıştayda üreticiler,Aydın Ziraat Odaları,Kamu kurumları,mahalle muhtarları.Buharkent Ziraat Odası meclis üyeleri katıldılar.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.