Aydın’da hekimlerden hak eylemi

Aydın’da hekimlerden hak eylemi

Aydın Tabip Odası öncülüğünde bir araya gelen sağlıkçılar; ücret artışı, yıpranma payı ve iyi hekimlik konusundaki taleplerini açıkladı.

Aydın Tabip Odası, AHEF, Birlik ve Dayanışma Sendikası, Sağlık ve Sosyal Yardım Emekçıleri Sendikası, Türk Sağlık Sen ve Genel Sağlık İş Sendikası üyesi bir grup, Efeler ilçesi Sevgi Yolu’nda ‘Sabit ve Emekli Ücreti Artışı, Yıpranma Payı ve İyi Hekimlik İçin G(ö)reve Gidiyoruz” sloganıyla eylem yaptı.

Hekimlerin taleplerine dikkat çekmek için 13 Mart’ta görevde olacaklarını açıklayan Aydın Tabip Odası Başkanı Dr. Metin Aydın, “Sağlıkta Dönüşüm Programı’nın halkın sağlığına zarar verdiğini yıllardır söylüyoruz. Bugün ne halkımız aldığı sağlık hizmetine güvenebiliyor, ne de biz verdiğimiz hizmetten memnunuz. Sağlık hizmetlerinde sağlık çalışanların problemlerinin giderek arttığı bir dönem yaşamaktayız. Bu dönemde özellikle çalışan memnuniyeti göz ardı edilmekte, çalışanların talepleri sürekli ötelenmektedir. Şiddet, yetersiz istihdam, ağır iş yükü, bitmek bilmeyen nöbetler, yapılan haksız uygulamalar nedeniyle sağlık çalışanları ağır bir tükenmişlik sendromu ile karşı karşıyadır. Bunların yanı sıra tüm sağlık çalışanların maaşla aldığı sabit ek ödemelerin her ay geciktirilerek yatırılması, yoğun çalışmaya rağmen performans ücretlerinin komik düzeylerde ücretlendirilmesi ve ekonomik kayıplar dayanılacak sınırı çoktan aşmıştır. Döner sermayelerin emekliliğe yansıtılması, yıpranma payı verilmesi gibi konularda söz verilmesinin üstünden bir yıl geçmesine rağmen hiç bir adım atılmamıştır. Hekimlerin sorunlarına sürekli kulak tıkanarak yabancı doktor rüyalarına dalınmakta, niteliği olmadan ucuz iş gücü hesapları yapılmaktadır. Asistanlar 36 saate varan nöbetlerde helak olmakta, hemşireler, ebeler, sağlık çalışanları ağır iş yükü altında adeta kan ağlamaktadır” dedi.

Talepleri yerine getirilinceye kadar mücadeleye devam edeceklerini kaydeden Aydın, “Taleplerimizi görünür kılmak ve halkın sağlık hakkına dikkat çekmek için 13 Mart 2015 Cuma günü tüm sağlık çalışanları olarak dayanışma içinde g(ö)revde olacağımızı, acil sağlık hizmeti dışında sağlık hizmeti sunamayacağımızı yetkililere ve kamuoyuna duyuruyoruz. Bu eylemin gerçekleşmesi için TTB, AHEF, Birlik ve Dayanışma Sendikası, Sağlık ve Sosyal Yardım Emekçileri Sendikası, Türk Sağlık Sen, Genel Sağlık İş tek tek karar almış olup, sağlık alanındaki tüm diğer sendikalar, dernekler meslek örgütleri ile temaslar kurulmuş, eylemin sağlık alanının bütününde tüm sağlık çalışanlarıyla dayanışma içinde gerçekleşeceğini belirtiriz. Yurttaşlarımızı öncelikle en temel insan hakkı olan sağlık hakkı adına bu önemli eylemde sağlık çalışanlarına destek olmaya ve birlikte mücadeleye çağırmaktayız” diye konuştu.

Aydın’da hekimlerden hak eylemi

Aydın’da hekimlerden hak eylemi

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.