Aydın'da siber çete çökertildi

Aydın'da siber çete çökertildi

Aydın merkezli 4 ilde gerçekleştirilen operasyonda, başkalarına ait kredi kartı bilgilerini kopyalayıp yaklaşık 200 bin liralık vurgun yaptıkları belirlenen 9 kişi, jandarma tarafından gözaltına alındı.

Didim İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, kredi kartı dolandırıcılığı yapan siber çeteye yönelik Didim merkezli olmak üzere Aydın, Denizli, Kayseri ve Bursa’da eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda kredi kartı dolandırıcılığı yapan siber çete üyeleri kıskıvrak yakalandı. Çete üyelerinden birisinin cezaevinde olduğu tespit edilirken, Didim’den 3, Denizli’den 3, Bursa’dan 1 ve Kayseri’den 2 olmak üzere toplam 9 şüpheli gözaltına alındı. Bir kişinin de firari olduğu ve arandığı belirtildi.

Siber çete üyelerinin sahte kredi kartı hesapları oluşturarak, internet üzerinden vatandaşların hesaplarını boşalttıkları ve bu yöntemle yaklaşık olarak 200 bin liralık vurgun yaptıkları öğrenildi. Didim İlçe Jandarma Komutanlığında ifadeleri alınan şüpheliler, Didim Adliyesi’ne sevk edildi. Jandarmanın olayla ilgili soruşturması sürüyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.