Aydınlı Çiftçiye Müjde!

Aydınlı Çiftçiye Müjde!

Aydınlı çiftçiye indirim yapıldı...

Çiftçilere elektrik kullanımında yüzde 12 civarında indirim sağlanmasıyla ilgili kararın Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girmesi, yaklaşık 130 bin çiftçinin yaşadığı Aydın’da da sevinçle karşılandı. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla tarımsal sulamayla birlikte diğer faaliyetlerde bulunan tüm çiftçileri kapsayan yüzde 12 oranındaki elektrik indiriminden Aydınlı çiftçiler de yararlanmaya başladı. Çiftçilerin girdi maliyetinde önemli bir kalem olan elektrikteki indirimle ilgili konuşan Aydın Ziraat Odaları Koordinasyon Kurulu ve Efeler Ziraat Odası Başkanı Mehmet Kendirlioğlu, “Elektrikte sağlanan bu indirim, Aydın’ın yüzde 50’sini doğrudan ilgilendirecek bir gelişmedir. Emeği geçenlere çok teşekkür ederiz. Çiftçinin üretmesi gerekiyor, üretmesi için de girdi maliyetlerinin en aza düşürülmesi gerekiyor” dedi. 

“YILLARDIR BİR TÜRLÜ GERÇEKLEŞMİYORDU”

Hayvancılık, kümes hayvancılığı ve seracılık yapan kişilerin tarımsal sulama abonesi olarak yüzde 12 indirimli elektrik alabileceği düzenlemeye ilişkin açıklama yapan Kendirlioğlu, “Biz yıllardan beri bu indirimin sağlanmasıyla ilgili beklenti içerisindeydik. Zaman zaman da bu konudaki taleplerimizi de dillendirdik. Bu bizim hakkımız olan bir durumdu ancak yıllardan bu yana bir türlü gerçekleşmiyordu. Emeği geçenlere çok teşekkür ederiz. Çiftçinin üretmesi gerekiyor, üretmesi için de girdi maliyetlerinin en aza düşürülmesi gerekiyor. Bu noktada elektrik girdi maliyeti olarak önemli bir kalemdir. Günümüzde elektrik enerjisi her alanda olduğu gibi tarımda da gereklidir ve en çok tüketilen kalemlerdendir. Elektrikten indirimli olarak çiftçilerin tüketmesi, bizleri ziyadesiyle memnun etti” diye konuştu. 

“DİĞER GİRDİ MALİYETLERİNDE DE İNDİRİM SAĞLANMALIDIR”

Geç alınan bir karar olmasına rağmen elektrikteki indirimin çifçilerin girdi maliyetlerinde rahatlaması açısından önemli bir gelişme olduğunu kaydeden Kendirlioğlu, “Aydın’daki 16 ziraat odasına kayıtlı 130 bin çiftçinin bulunduğu ilimizde ailesiyle beraber hesapladığımızda 500 bin kişiye karşılık gelir. Bu da Aydın nüfusunun yüzde 50’si demektir. Elektrikte sağlanan bu indirim, Aydın’ın yüzde 50’sini doğrudan ilgilendirecek bir gelişmedir. Son 5-6 aylık süreçte girdi maliyetlerinin tavan yaptığı bu dönemde elektriğin bu şekilde indirilmesi elbette yüzümüzü güldürdü ama bu gelişmeler diğer girdi fiyatlarına da yansıtılmalıdır. Pamuk üreticimizin de 15-20 gün sonra tarlaya ineceğini düşünürsek, akaryakıt, gübre, zirai ilaç ve tohumda da buna benzer girişimlerin de olması gerektiğini düşünüyoruz” dedi. (Murat Tan-Hedef Gazetesi)

elektrik-indirimi-ciftcilerin-yuzunu-guldurdu-96355-02fe2389208c1fd8699e0952d3abc717.jpg

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.