Aydınlı narenciye üreticilerine 5 milyon TL zarar ödeneği

Aydınlı narenciye üreticilerine 5 milyon TL zarar ödeneği

Aydın'da 15-19 Mayıs 2020 tarihleri arasında görülen sıcak havalar nedeniyle ürünleri zarar gören narenciye üreticilerine 5 milyon liralık acil destek ödeneği gönderildi.

GÜNAY PABUŞÇU -Sultanhisar, Nazilli, Kuyucak ve Yenipazar ilçelerinde 76 mahallede 2 bin 409 üreticiye ait 21 bin 320,4 dekar Narenciye bahçesinde 42 bin 310,9 ton üründe zarar meydana geldi. Sıcak havalar nedeniyle ürünleri zarar gören narenciye üreticilerine sevindirici haber geldi.
Meydana gelen narenciye zararlarıyla ilgili yapılan tespitlerin ardından  Cumhurbaşkanlığı’ndan yardım ödeneği talep edildi. Cumhurbaşkanlığı’nca zarar gören üreticilere dağıtılmak üzere Aydın Valiliği’ne 5 milyon lira Acil Destek Giderleri Ödeneği aktarıldı.
NAZİLLİ’YE 2 MİLYON 100 BİN LİRALIK DESTEK
Aydın Valiliği’nce, ödeneklerin üreticilere pay edilmesi için valilikte İl Hasar Ödenek Harcama Komisyonu oluşturuldu. Gönderilen ödeneğin zarar gören üreticilere dağıtılması hususları komisyonda görüşülüp karara bağlandı. Aydın’a gönderilen 5 milyon TL Acil Destek Giderleri Ödeneği’nin, ilçelerin parasal zarar miktarlarına oranlanması sonucunda, Sultanhisar İlçe Kaymakamlığı’na narenciye zararı olan 332 üreticiye 550 bin TL, Nazilli İlçe Kaymakamlığı’na narenciye zararı olan 995 üreticiye iki milyon 100 bin TL, Kuyucak İlçe Kaymakamlığına narenciye zararı olan 906 üreticiye iki milyon 230 bin TL, Yenipazar İlçe Kaymakamlığına narenciye zararı olan 176 üreticiye 120 bin TL olmak üzere toplam 2 bin 409 üreticiye 5 milyon TL yardım tutarı, İlçe Kaymakamlıklarında oluşturulan İlçe Hasar Ödenek Harcama Komisyonları tarafından banka hesaplarına yatırılmak suretiyle dağıtımı tamamlandı. Konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada bulunan Aydın Valiliği, “Valiliğimiz kurum ve kuruluşları ile birlikte her zaman ve her şart altında üreticilerimize destek olacak, çiftçilerimizin kaliteli ve verimli üretim yapabilmesi, bol kazanç elde etmesi için tüm imkânlarını seferber etmeye devam edecektir.” ifadelerine yer verdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.