Bafra’da Kırsal Kalkınma Toplantısı

Bafra’da Kırsal Kalkınma Toplantısı

Samsun’un Bafra ilçesinde Vali İbrahim Şahin ve Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz’ın katılımı ile kırsal kalkınma toplantısı yapıldı.Bafra Adnan Menderes Parkı’nda yapılan toplantıya Vali...

Samsun’un Bafra ilçesinde Vali İbrahim Şahin ve Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz’ın katılımı ile kırsal kalkınma toplantısı yapıldı.

Bafra Adnan Menderes Parkı’nda yapılan toplantıya Vali İbrahim Şahin ve Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz’ın yanı sıra Bafra Kaymakamı Halis Arslan, Belediye Başkanı Zihni Şahin, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Kadir Güven, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ahmet Dursun, sivil toplum kuruluşları ve birlik temsilcileri katıldı.

“TÜTÜNCÜ BİR AİLENİN ÇOCUĞUYUM”

Açılış konuşmasında Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, "Büyükşehir olarak bize, ’başkanın falan yerin yolları bozuk, toz oluyor, tozun olduğu yerde de tütün olmuyor, ne yap yap asfalt yap’ diyebilirsiniz. Bunlar bizim işimiz. Tutup da devletin, merkezi hükümetin 20 senedir yaptığı Derbent Barajı’nın sulaması ile ilgili konuyu ’önümüzdeki 3 yılda bitir başkanım’ derseniz ben onu bitiremeyebilirim, öyle sözü veremeyebilirim. Olabilecek mantıklı işleri bizim önümüze bir ödev olarak koyun. Siz bizim öğretmenimizsiniz. Siz bize ödev vereceksiniz, biz de sizin hizmetinizde bu ihtiyaçların gereğini yerine getireceğiz. Tırnaklarıyla hayata tutunmuş, çocukluğundan beri rençperlikle uğraşan, hayatını rençperlikle kazanan sizler buradasınız. Ben de tütüncü bir ailenin çocuğuyum. Çocukluğum tütün tarlarında tütün kırmak, tütün dizmekle geçti. Biz de rençper çocuğuyuz, tarladan geldik ama rençperliğin her dalı uzmanlık isteyen bir iş. Sebzecilikle ilgili birçok başarıya imza atmış bir Bafra’da soya fasulyesi ile ilgili konuda uzman olan birinin uzmanlığına değer vermeniz lazım. Ayçiçeği ayrı bir uzmanlıktır. O bakımdan bütün arkadaşlarımın burada sahip olduğu birikimlerinin değerini ben çok iyi biliyorum. Bu açıdan da hepinizin konuşmasını istiyorum. Burada önümüzdeki 3 sene içinde gözümüzü kestirdiklerimizi not alacağız. Sizler iyi niyetle 2-6-10 senede bitirebileceğiz türden bir şeyler de söyleyebilirsiniz. ‘Bu iş 3 senenin içine sığmaz’ diyeceğiz, biz 3 senenin içine sığdırabileceklerimizi konuşacağız" dedi.

Başkan Yılmaz’ın konuşmasının ardından söz alan birlik yöneticileri ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri Bafra’nın öncelikli sorunlarını dile getirdi. Toplantıda Devlet Su İşeri’nin ovadaki yaptığı sulama çalışmasının bir an önce bitirilmesi istenirken, eski TEKEL depolarının mantar ürecileri için uygun olup olamayacağı, sertifikalı çeltik tohumu üretimi, Bafra Sera Organize Sanayi mütevelli heyetinde Büyükşehir Belediyesi’nin olması, Kızılırmak Deltası’nda mandacılık, ovada seracılık ve kooperatifçiliğin hayata geçirilmesi konuları ele alındı.

Samsun Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Kadir Güven yaptığı konuşmada, "Tarımsal potansiyelimiz Bafra’da var. Tarımsal alt yapımız sulamasıyla, toplulaştırmasıyla hemen hemen var. Tarımsal Sanayi Organize olarak var. Ama burada bence Büyükşehir Belediyesi’nin birinci manada yapması gereken iş, hal düzenlemesidir. Burada sebze hali yetersiz ve düzensiz. Kullanılabilir ve kolay ulaşılabilir bir pozisyonda hal düzenlemesinin çok açılan yapılması gerekmektedir” diye konuştu.

“HEP BERABER MÜCADELE EDELİM”

Birlik yöneticileri ve sivil toplum kuruluşları temsilcilerini dinleyen ve not aldıran Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, "Biz çok ödev çıkarttık konuşmalarınızdan. Mandacılık ve kalkınma kooperatifi konusunda da bize görevler düşüyor. Bize bir takım sorumluluklar verildi ve bunların hepsinde elimizden geleni yapacağız. Benim sizden ricam şu: Arkadaşlar mücadele etmeden bir şey olmuyor. Çalışmadan birileri gelsin bir şeyler yapsın, biz de ondan faydalanalım diye düşünmeyelim. Çalışmadan, düşüp diz kanamadan, yorulmadan bir fayda olacağına inanmıyorum. Hep beraber mücadele edelim. Bundan sonra bir araya gelerek bunu topyekun enerjiye döndürmenin zamanı geldi de geçiyor diye düşünüyorum. Tabiat fışkırıyor her tarafımızda. Allah biz böylesine verimli topraklar vermiş ki yani bu topraklar da daha iyi yaşamak için çok fazla enerji harcama ya gerek yok. Birazcık gayret ettiğimiz zaman ortaya çok güzel şeyler ortaya koyabiliriz. Biz de bu konularda hazırız. İşi uzaktan seyreden işi bir başkasına havale eden anlayışla değil, hemen harekete geçen bunu ön plana alan bir anlayışla size geldik bunun için buradayız” şeklinde konuştu.

"ÇOK ŞANSLI BİR YERDE YAŞIYORUZ"

Samsun Valisi İbrahim Şahin de, “İnsanlar ‘hükümeti kim kuracak’ tartışmalarını yaparken biz burada Samsun’un tarımını, hayvancılığını, arıcılığını, çiçekçiliğini, serayı kısaca burada tarımla ilgili konularının nasıl yapılırını tartışıyoruz. Biz bu heyecanı hep beraber yaşayarak ileriye doğru bakmamız gerekiyor. Çok şanslı bir yerde yaşıyoruz. Verimli topraklarımız var ve biz bunu en üst düzeyde değerlendirmemiz gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.