Baraj 11.11.2011’de açılacak

Karacasu, Kuyucak ve Nazilli Havzasının sulama ve içme suyu ihtiyacını temin etmek üzere yapımına başlayan Dandalaz Barajı için geri sayım başladı.

video-haber1.20111012092652.jpg

BU HABERİN VİDEOSU VAR

HAVADİS (ÖZEL) – Karacasu, Kuyucak ve Nazilli Havzasının sulama ve içme suyu ihtiyacını temin etmek üzere yapımına başlayan Dandalaz Barajı için geri sayım başladı. Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Aydın Milletvekilleri Semiha Öyüş ve Ali Gültekin Kılınç ve AK Parti Karacasu İlçe Başkanı Mustafa Gençoğlu, baraj inşaatında incelemelerde bulundu. Mustafa Gençoğlu yaptığı açıklamada, barajın açılışı için belirlenen 11.11.2011 saat 11.11 tarihine yetiştirilmesi için çalışmaların 24 saat devam ettiğini söyledi.

TEMELİ 1989 YILINDA ATILMIŞTI

AK Parti Karacasu İlçe Başkanı Mustafa Gençoğlu, temeli ilk olarak 1989 yılında dönemin Bayındırlık ve İskan Bakanı Cengiz Altınkaya tarafından atılan ve ödenek yetersizliği nedeniyle uzun süre ara verildikten sonra 1998 yılında Aydın eski Milletvekili rahmetli Mehmet Özalp döneminde inşaatına yeniden başlanan Dandalaz Barajı’nın bölgenin ekonomisine büyük destek olacağını söyledi. Gençoğlu, belli aralıklarda çıkarılan ödeneklerle bitirilmeye çalışılan Dandalaz Baraj inşaatına AK Parti döneminde hız verildiğine dikkat çekerek, “Bölgemizdeki İkizdere Barajı’nın bitimiyle beraber, Dandalaz Barajı’nın inşaatının tamamlanması için hız verilmiş ve bugün itibariyle yüzde 99’u da tamamlanarak 15 gün içerisinde de açılışa hazır hale gelecektir” şeklinde konuştu.

ATIK SU KARIŞMAYACAK

Dandalaz Baraj’nın projesinin daha önce kil dolgu olarak hazırlandığını, ancak malzeme temininde güçlük çekilince proje değişikliğine gidildiğini ve barajın çakıl dolgu şeklinde inşa edildiğini vurgulayan Mustafa Gençoğlu, “Başlangıçta yüksekliği 64 metre civarında planlanan barajımız, Nazilli ve Kuyucak havzasındaki su ihtiyacını karşılanması için yeniden planlanmış ve yüksekliği 2,5 metre daha artırılmıştır. Barajın beton bloklarının son kısımları dökülmektedir. Bu beton bloklar döküldükten sonra 4 metre yüksekliğinde emniyet duvarları yapılacaktır. Ayrıca içme suyu projesi sonradan ilave edildiği için proje değişikliğine gidilen baraj inşaatının, içme suyu temininde de kullanılacak olması nedeniyle Ataeymir, Geyre, Karacasu gibi yerleşim merkezleri ve bunlara bağlı fabrikaların atık sularını paralel başka borularla baraj havzası dışına yönlendiriliyor. Kısacası baraj gölü içerisine atık su karıştırılmayacak” şeklinde konuştu.

BÖLGEDE, SULANABİLİR ALAN VE ÜRETİM ARTACAK

Dandalaz Barajı’nın toplayacağı su miktarının yıllık 17,2 milyon metreküp ve sulama alanının da 28 bin metrekare alan ulaşacağına dikkat çeken AK Parti Karacasu İlçe Başkanı Mustafa Gençoğlu şöyle devam etti: “Dandalaz Barajı 6 ay içerisinde rahatlıkla kendisini dolduracak ve her iki taraftan kapalı devre olmak üzere kapalı borular halinde hem Pirlibey üzerinden Akçay üzerine, öbür taraftan da Yamalak Havzası’na sulama suyu verecek. Bunun dışında Kuyucak, Nazilli ve o bölgedeki yerleşim alanlarına da içme suyu temin edilecektir. Bu bakımdan barajımız çok yönlü hizmet vereceğinden önümüzdeki yıllarda bölgemize çok büyük katma değer sağlayacağı da açıkça görülmektedir. Ayrıca bu bölgede zeytin üreticiliği çok yoğun olduğundan barajın su toplamasıyla beraber gelecek olan hava değişimi hava sirkülasyonu buradaki zeytin üretimine de son derece faydalı olacaktır. Pamuk üretimi yeniden başlayacak, yem bitkileri üretiminin artmasıyla birlikte hayvancılık gelişerek süt ve et üretimi de artacaktır. Barajın faaliyete geçmesiyle birlikte ekonomik açıdan Nazilli ve çevre arazilerindeki sulanabilir alan artmasıyla birlikte üretim artışı fazlalaşacaktır”

KILINÇ: ‘BÖLGEDEKİ İÇME SUYU SORUNUNU ÇÖZÜLECEK’

AK Parti Aydın Milletvekili Ali Gültekin Kılınç ise, Dandalaz Barajı’nın tamamlamasıyla birlikte bölgedeki içme suyu sorununun çok uzun vadeli olarak çözüleceğini söyledi. AK Parti İktidarı döneminde, kaynakların en verimli şekilde kullanılmasıyla ilgili çalışmaların hızlı bir şekilde devam edeceğine dikkat çeken Kılınç, “Barajımızda sızdırmayla alakalı 30 cm civarında beton kaplama çalışmaları devam ediyor. 4 metrelik emniyet duvarının yapılmasıyla baraj inşaatımız tamamlanmış olacak” ifadelerini kullandı.

nazilli-haber-(dandalaz-baraji)-(1).jpg

nazilli-haber-(dandalaz-baraji)-(2).jpg

nazilli-haber-(dandalaz-baraji)-(3).jpg

nazilli-haber-(dandalaz-baraji)-(4).jpg

haberin-videosu.20111012092819.gif

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.