Bartın OSB Yönetim Kurulu Toplantısı Yapıldı

Bartın OSB Yönetim Kurulu Toplantısı Yapıldı

Bartın Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu toplantısı yapıldı.Bartın Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Yönetim Kurulu toplantısı Bartın Valisi Seyfettin Azizoğlu başkanlığında gerçekleştirildi. Topla...

Bartın Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu toplantısı yapıldı.

Bartın Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Yönetim Kurulu toplantısı Bartın Valisi Seyfettin Azizoğlu başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda Bartın Ticaret ve Sanayi Odası (Bartın TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Cihat Çakır, Yönetim Kurulu Üyesi Nejat Vural, Yönetim Kurulu Üyesi Sadi Üsküdarlı ile birlikte Bartın İl Genel Meclisi Başkanı Kenan Dursun, Bartın 1. Organize Sanayi Müdürü Oğuzhan Kasapoğlu hazır bulundu. Gündemde yer alan konuların görüşüldüğü toplantıda, Bartın OSB’nin faaliyetleri ve yapılması planlanan çalışmalar değerlendirildi.

Toplantıda ayrıca Bartın OSB köprü bağlantı yolu yapımı sırasında aynı zamanda su hattının yapılması ve ihaleye çıkılması konusu görüşülerek ihale sürecinin başlatılması kararlaştırıldı. Yine, OSB ilave alanı için şehir plancı Bülent Körpe tarafından hazırlanan imar planı taslağı incelenerek Bartın OSB Yönetim Kurulu tarafından değerlendirmelerde bulunuldu.

Toplantının ardından değerlendirmede bulunan Bartın TSO Yönetim Kurulu Başkanı Cihat Çakır, Bartın Eğitim İnovasyon ve Test merkezi ile ilgili yaptığı açıklamada; “Önümüzdeki günlerde projenin inşaat ihalesinin yapılacağı belirtmek isterim. Projenin Bartın’a özellikle sanayicimize hayırlı olmasına dilerim. Proje ile kentimizde ve bölgemizde Ar-Ge kültürünün yaratılması ve Ar-Ge projelerinin desteklenmesi sayesinde üniversiteler, araştırma kuruluşları ve üreticiler işbirliği yaparak ülke sanayisinin uluslararası rekabete dayanıklı, ihracata yönelik bir yapıya kavuşturulması sağlanacak. Proje ile bölgemizde İnovasyonu, Ar-Ge çalışması yapan herkese destek vermek amaçlı Eğitim, İnovasyon ve Test Merkezi-BİM’in imkânlarından sonuna kadar faydalanabilecektir” dedi.

“EKSİKLİKLER GİDERİLİYOR”

OSB’nin eksikliklerinin giderildiğini de anlatan Çakır şöyle devam etti: “Küresel rekabetin sonuçları, bölgemiz sanayicisi ve işadamlarını uluslararası standartlara uyumlu, çevre kriterlerine haiz, planlı ve altyapısı disipline edilmiş alanlarda üretim yapmaya itmiştir. Nitelikli ürünler üreten bir il olma yolunda katma değeri yüksek ürünler üretebilmek için bölgemiz sanayicileri el ele verip güç birliği oluşturarak OSB olma yönünde hareket etmekteyiz. Geldiğimiz noktada OSB’nin bütün eksikliklerinin giderilmesi konusunda yaptığımız çalışmalarda ciddi bir mesafe kat etmiş durumdayız. Bu çalışmalarımız esnasında son derece uyumlu bir süreç geçirmekte olduğumuz başta sayın Valimiz Seyfettin Azizoğlu olmak üzere İl Genel Meclisi Başkanımız Kenan Dursun’a ve yönetim kurulu üyelerimize teşekkür ediyorum.”

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.