Başiskele’de Evrak Yönetiminde Kalite Çalışmaları Sürüyor

Başiskele’de Evrak Yönetiminde Kalite Çalışmaları Sürüyor

Başiskele Belediyesi yönetmelik kapsamında geçerlilik ve saklama süresi dolan evrakların gerekli yazışmaların ardından oluşturulan komisyonla imhasını gerçekleştiriyor.İleride kullanılmasına ve muhafa...

Başiskele Belediyesi yönetmelik kapsamında geçerlilik ve saklama süresi dolan evrakların gerekli yazışmaların ardından oluşturulan komisyonla imhasını gerçekleştiriyor.

İleride kullanılmasına ve muhafazasına lüzum görülmeyen, arşiv malzemesi ve arşivlik malzeme dışında kalan hukuki kıymetini ve bir delil olma vasfını kaybetmiş evrakların ayırma işlerini gerçekleştiren Başiskele Belediyesi yönetmelikte belirlenen usul ve esaslara göre saklama süreleri dolan Evlendirme Memurluğu ve Yazı İşleri Müdürlüğü evraklarını arşivlerinden kaldırıyor.

Başiskele Belediyesi kurum arşivlerinde ya da birimlerinde yılların birikimi olan cari bekleme süresi dolmuş belgeleri ayıklayarak arşiv odasında yer açıyor. Arşiv odasında düzenleme yapan Yazı İşleri Müdürlüğü yapılan bu ayıklama işlemiyle hızlı bir şekilde arşivde saklanan evraklarına erişim sağlayabilecek.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.