BAŞKAN ALICIK: “KARABAĞ TÜRK’TÜR, TÜRK KALACAK”

BAŞKAN ALICIK: “KARABAĞ TÜRK’TÜR, TÜRK KALACAK”

Nazilli Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği Başkanı Haluk Alıcık, Azerbaycan ile Türkiye’nin iki devlet, tek millet olduğunu belirterek, “Karabağ Türk’tür, Türk kalacaktır.” dedi.

GÜNAY PABUŞÇU-Milliyetçi Hareket Partisi Aydın İl Başkanı ve Nazilli Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği Başkanı Haluk Alıcık, Azerbaycan- Ermenistan arasındaki savaşı değerlendirdi.

Ermenistan’ın,  Avrupa’nın ve dünyanın şımarttığı ülkelerden biri olduğunu ifade eden Başkan Alıcık, ”Biz, Azerbaycan ile etle tırnak gibiyiz. İki devlet ve tek millet halinde geleceği kucaklayan iki can ülkeyiz. Türkler, tarih boyunca hiçbir zaman soykırım yapmamıştır. Ermenilere “millet-i sadıka” ismini vermişiz ama onlar hainlikten geri kalmamışlardır. Dün Osmanlı’ya yaptıklarının aynısı bugün dünyaya yapmaya çalışıyorlar. Bugün taşeron ülkeler olan Amerika Birleşik Devletleri ve Rusya’nın kışkırtmalarıyla 3 şımarık ülke vardır. Yunanistan, Ermenistan ve İsrail Avrupa’nın ve dünyanın şımarttığı ülkelerdir.” ifadelerini kullandı.

“Karabağ Türk’tür, Türk kalacaktır”
Azerbaycan’ın gereğini yapacağını ve Karabağ’ın her daim Türk kalacağını vurgulayan Başkan Alıcık, “Türk Milleti’nin evladı olmaktan her zaman gurur ve onur duyduk. Atalarımız dün 3 kıta 7 denize, İnsanı yaşat ki devlet te yaşasın. Yaratılanı hoş gör, yaratandan ötürü. İncinsen de incitme şiarıyla hükmetmişlerdi. Osmanlı’nın 1.Dünya Savaşı mücadelesi verdiği ve güçsüz kaldığı bir dönemde içlerinden vezirler, bakanlar çıkan Ermeniler, aslını ve soyunu unutmayarak Türk milletini arkadan vurmuştur. Bugün de kardeş ülke Azerbaycan'ın askeri birlik ve mevzilerine gerçekleştirdiği saldırıya karşı bir mücadeleye girişilmiştir. İnşallah can Azerbaycan gereğini yapacak, bu taarruz Karabağ’ın fethiyle sonuçlanacaktır. Karabağ Türk’tür, Türk kalacaktır.” dedi.
 

“Türk’ün Türk’ten başka dostu yoktur”
Türkiye’nin bölgesinde süper güç olarak Türk İslam dünyasına sahip çıkacağını belirten Başkan Alıcık, dünya ülkelerine seslendi.  Başkan Alıcık, “Bugün ateşkese davet edenler, silahlar sussun diyenler, Azerbaycan’da sivil vatandaşlar bombalanırken niçin sustular? Bundan 30 yıl önce Ermeniler, Karabağ’ı işgal ettiklerinde 600 sivil vatandaşı katlederken neredeydiler? Bugün Ermenistan’a sen Karabağ’ı işgal ettin, kendi bölgene çekil niçin demiyorlar? Bu dünyaya Türk’ün Türk’ten başka dostu olmadığını gösteriyor. Bugün Türk milleti olarak çok daha güçlü olmalıyız. Türk evladı memleketi için nasıl faydalı olabileceğini düşünmelidir. Türkiye inşallah b

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.