Başkan İnal, Gaziler Günü'nü Unutmadı

Başkan İnal, Gaziler Günü'nü Unutmadı

Karacasu Belediye Başkanı Zeki İnal, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, "Gaza ruhu dün olduğu gibi bugün de milletimizin bilincinde yaşamaya devam etmektedir." ifadelerini kullandı.

Sakarya Meydan Muharebesi'nin kazanılmasının ardından, Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk'e TBMM'nin 19 Eylül 1921 günü mareşallık rütbesi ve gazilik unvanının verilmesi nedeniyle her yıl 19 Eylül Gaziler günü olarak kutlanıyor. 

Karacasu Belediye Başkanı Zeki İnal yayımladığı mesajla bu kutlu günü unutmadı. "Gaza ruhunun  dün olduğu gibi bugün de milletin bilincinde olduğunu ifade eden  Başkan İnal, “Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e 1921 yılında Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Gazilik unvanının verildiği 19 Eylül tarihi “Gaziler Günü” olarak kabul edilmiştir. Bu sebeple Türk kahramanlığının sönmeyen meşaleleri Gazilerimizin 19 Eylül Gaziler Günü’nü kutlamanın gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz." diye konuştu. 

"Bu millet 15 Temmuz’da meydanlardaki cansiperane mücadelesiyle “Gazi Millet” unvanını taşımayı hak ettiğini bir kez daha tüm dünyaya ispat etmiştir" diyen Başkan İnal "Bu duygu ve düşüncelerle; başta cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere devletimizin bekası, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğü uğrunda fedakârlıkta bulunmuş tüm aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmetle anıyor; hayatta olan gazilerimize minnet ve saygılarımı sunuyorum” ifadelerine yer verdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.