Başkan İzgü: "Gübre fiyatlarında 'sübvansiyon' şart"

Başkan İzgü: "Gübre fiyatlarında 'sübvansiyon' şart"

Nazilli Ziraat Odası Başkanı Necdet İzgü, gübre fiyatlarına son bir yıl içerisinde yüzde 90 oranında zam yapıldığını belirterek, çiftçiyi zor günler günlerin beklediğini söyledi. İzgü, “Gübre fiyatlarında 'sübvansiyon' şart” dedi.

GÜNAY PABUŞÇU- Gübre fiyatlarında son bir yılda meydana gelen fahiş artışlar çitçinin kabusu oldu. Her geçen geçen gün artan zamlardan belini doğrultamayan ve girdi maliyetlerini karşılayamayan üreticiler, Ankara’da eylem yapmış ve yetkilere destek çağrısında bulunmuştu.

Nazilli Ziraat Odası Başkanı Necdet İzgü, gübredeki zamlar nedeniyle maliyetleri katlandığına dikkat çekerek,  çiftçilerin ürünlerinde fiyatların maliyetleri karşılayamadığını söyledi.

“Devletimizin desteği ne yazık ki devede kulak “

Devletin gübre fiyatlarında yüzde 40 oranında sübvansiyon uygulaması sağlaması gerektiğini kaydeden İzgü, son bir yılda yüzde 80’i aşan zam oranını eleştirdi. İzgü, “Devletimizin desteği var ama bu fiyatlardan sonra ne yazık ki devede kulak kalıyor. Piyasanın rahatlaması, üreticinin gübre ve mazot alabilmesi için desteklerin bir an önce ödenmesi ve artırılması gerek” diye konuştu.

İzgü, fiyatların bu şekilde artmasının sofraya yansıyacağını belirterek, vatandaşın da bu zamlardan olumsuz etkileneceğini sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.