Başkan Kale, Tariş’le Protokol İmzaladı

Başkan Kale, Tariş’le Protokol İmzaladı

İncirliova Belediyesi İle Tariş İncir Tarım Satış Kooperatifleri Birliği Başkanlığı arasında “İncir İşletme Tesislerinde çalışacak personellerin eğitilmesi” konusunda kurs açılması için protokol imzalandı.

İncirliova Belediye Başkanlığı Makam Odası’nda imzalanan protokolle Germencik Tariş İncir İşletmesi’nde kurs açılmasına ve yaklaşık 50 bayanın burada eğitim görmesine karar verildi.İncirliova Belediye Başkanlığı olarak vatandaşlara her alanda hizmet etmek için çaba sarf ettiklerini vurgulayan Başkan Kale, imzalanan protokole ilişkin olarak; “Yaklaşık bir aylık bir İncir İşletme Kursu açılacaktır. Kursa katılacak olan vatandaşlarımıza ulaşım ve öğle yemeği desteğini de belediye olarak biz vereceğiz. Kurs sonrasında kendilerine sertifika da verilecektir. Bu sertifika ile birlikte vatandaşlarımız istedikleri incir işletme tesislerinde rahatlıkla iş bulabileceklerdir. İncirliova Belediye Başkanlığı olarak, çeşitli sivil toplum kurum ve kuruluşların yanı sıra resmi kurumlarla da benzer protokoller imzalayarak halkımızın eğitim ve iş sorunlarını çözmeye gayret edeceğiz” şeklinde konuştu.

“KALİFİYELİ PERSONEL İHTİYACI HER ALANDAVAR”

Protokol öncesi kısa bir konuşma yapan S.S Tariş İncir Satış Kooperatifleri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Fevzi Aruman, iş yaşamında kalifiyeli personel sıkıntısının olduğuna dikkat çekerek; “Öncelikle açılacak olan kursa maddi ve manevi desteklerini esirgemeyen Belediye Başkanımız Gürşat Bey’e teşekkür etmek istiyorum. Birçok alanda olduğu gibi incir işletme tesislerinde kalifiyeli personel sıkıntısı her zaman olmuştur. Bizler bu sıkıntıyı ortadan kaldırmak, eğitimli, bilgili ve yaptığı işin gereklerini öğrenmiş kalifiyeli personeller yetiştirmek için İncirliova Belediye Başkanlığı öncülüğünde hareket ederek bir kurs açılmasını uygun gördük. Kursa katılacak olan vatandaşlarımıza vereceğimiz eğitimlerin yanı sıra alacakları sertifikalarla da istedikleri işletmelerde kalifiyeli personel olarak rahatlıkla iş bulma imkanına kavuşacaktır” şeklinde konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.