Başkan Özcan: “27 milyon lira borç ödedik”

Başkan Özcan: “27 milyon lira borç ödedik”

Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan: “Göreve geldiğimizden bugüne personel giderleri dahil 110 milyon lira ödeme yaptık. Borç stokumuzu 102 milyon liradan 75 milyon liraya düşürdük.”

GÜNAY PABUŞÇU-Başkan Özcan Nazilli Belediyesi’nin 19 aylık sürecinde  yapılan ödemeler ve kalan borçlar hakkında açıklamalarda bulundu. 31 Mart seçimlerinin ardından Nazilli Belediyesi’nin bugüne kadar personel giderleri dahil 110 milyon TL ödeme yaptığını ve bu ödemelerin içinde 27 milyon liranın da  eski borçlar olduğunu söyleyen Başkan Özcan,  “19 aylık süreçte borç stokumuzu 102 milyon liradan 75 milyon liraya düşürdük” dedi.

“75 milyon lira borcumuz kaldı”
Yaşanabilir bir Nazilli için ekip arkadaşlarıyla yoğun çaba sarf ettiklerini söyleyen Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, Nazillilere gösterdiği sabır ve anlayış dolayısıyla teşekkür etti. “Göreve geldiğimiz günden bugüne kadar yaklaşık 110 milyon liralık bir ödeme gerçekleştirdik” diyen Başkan Özcan, “Mevcut yapılan çalışmalar, harcamalar, yatırımlar, ödemelerle birlikte bu rakam ortaya çıktı. Yekûn borcumuzda ise 27 milyon lira bir borç eksilerek bugün itibariyle yaklaşık 75 milyon lira borcumuz kaldı. Nazilli halkına müjde olarak duyurabiliriz. Çünkü ciddi bir borç yükümüz vardı, yatırımlarımızda bazı sınırlar çizilmesine neden oluyor.” diye konuştu.
 

“Hem hizmet üreteceğiz, hem borçları ödeyeceğiz”
Borçsuz belediyelere örnek olarak İzmir'in Konak Belediyesi, Aydın'ın Karacasu ve Kuyucak Belediyeleri’ni örnek gösteren Başkan Özcan, “Belki diğer iki ilçe Nazilli'ye örnek olmayabilir ama Konak Belediyesi nüfus olarak kat ve kat büyük bir belediye. Hizmetlerini de yerine getirmişti, herhangi bir kurum veya kuruluşa borcu yoktu. İnşallah biz de hem hizmet üreteceğiz, hem borçları ödeyeceğiz, hem de borçsuz hale getirmek için çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.
 

“Borçları ödeyip, Nazilli’yi baştan sona ihya edeceğiz”
Nazilli’de görev yapan belediye başkanları başta olmak üzere ilçeye  hizmet eden herkese teşekkür eden Başkan Özcan; “Nazilli'miz bugünlere gelmiştir ama biz devraldığımız bayrağı daha ileriye götüreceğimizi söylemiştik. Hem borç üretmeden, süreç içerisinde söylediğimiz gibi hem kendi çalışmalarımızı ödedik hem de geçmişten gelen bir borç stokunu eritmeye çalıştık. Bu ciddi bir tasarruftur. Her borç geleceğimizi ipotek altına alan bir durumdur. Bu da Nazilli'nin geleceğinin ipotek altına alındığı bir yapıydı. İnşallah bu zorlukları tek tek çöze çözeceğiz ve önümüzdeki yıllarda daha rahat, daha hızlı hareket edebilen bir belediye olarak Nazilli'mizi baştan sona ihya edeceğiz” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.