Başkan Özcan: “Yine Denize Dökmeyi Biliriz”

Başkan Özcan: “Yine Denize Dökmeyi Biliriz”

5 Eylül Nazilli’nin Kurtuluş yıl dönümü kapsamında düzenlenen etkinlere Başkan Özcan’ın açıklamaları damga vurdu.

GÜNAY PABUŞÇU-Nazilli’de bugün ilçenin kurtuluşunun 98. yıl dönümü dolayısıyla etkinlikler düzenlendi.  Program kapsamında düzenlenen, “Eğri Boyun Mezarlığı Hacı Süleyman Efendi, Demirci Mehmet Efe ve Şehitlik Ziyareti ve Kuran Okunması” etkinliğinin ardından Başkan Özcan, gazetecilerin sorularını yanıtladı.
“Yunanistan’ın son zamanlardaki açıklamalarını nasıl değerlendiriyorsunuz?  sorusuna cevap veren Başkan Özcan Yunanlılara “hodri meydan” çekti.

Cömert toprakların yiğit insanları
Yunan işgalindeki kalan bu toprakların yiğit insanlarının,  Atatürk önderliğinde kurtuluş mücadelesini sonuna kadar sürdürdüklerini ifade eden Başkan Özcan, “Bu topraklar işgali görmüş, yanmış, yıkılmış, harap edilmiş, 27 ay düşman esaretinde kalmış topraklar ama kurtulması için 3 tane kongre düzenlenmiş ve 2 cephe hattı oluşturulmuş. Kurtuluş mücadelesinin sonuna kadar gayret göstermiş ve Atatürk’ün ittifakına mazhar olmuştur. Cömert toprakların yiğit insanları vardır. Demirci Mehmet Efe ve Yörük Ali Efe, genciyle, yaşlısıyla ilçemizi işgalden kurtarmışlardır.” diye konuştu.

Yine denize dökecek güçte ve kudretteyiz.”
Son günlerde Yunanistan tarafından Türkiye’ye yönelik tehditlere “hodri meydan” çeken Başkan Özcan, “Ülkemizin menfaatleri söz konusu olduğunda, bu millet 98 sene önce bir araya gelebileceğini tüm dünyaya göstermiştir. Bu birlik ve beraberlik vatanımızı kurtarmıştır.98 sene denize döktüğümüz bir milletin efradı bugün aynı tehditleri savurmaktadır. Ecdâdımızın heybeti ma'rûf-ı cihandır. Fıtrat değişir sanma! Bu kan yine o kandır! İcap etmesi halinde yine denize dökecek güçte ve kudretteyiz. Bu millet asla özgürlüğünden taviz vermemiştir. Tüm dünya bunu bilmelidir.” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.