Başkan Öztunç, “Yüzde 98 oranında geri ödeme yapıldı”

Başkan Öztunç, “Yüzde 98 oranında geri ödeme yapıldı”

Nazilli Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Dursun Öztunç, Hazine ve Maliye Bakanlığı destekli verilen kredilerin ilk ödemelerinde yüzde 98’lik bir geri dönüşüm sağladıklarını söyledi.

GÜNAY PABUŞÇU-Halkbank, Kovid-19 salgınıyla mücadele sürecinde ekonomik faaliyetlerine destek sağlamak amacıyla esnaf ve sanatkârlara yönelik Esnaf Destek Paketi'ni açıklamıştı. Bu kapsamda esnafa kullandırılacak İşletme Kredisi’nin limiti 25 bin lira, vadesi 36 ay olarak belirlenmiş olup 6 aya kadar da ödemesiz dönem uygulanabilecekti.

Koronavirüs günlerinde ekonomik zorluklar yaşayan Nazillili esnaf ve sanatkârlar da destek paketinden yararlandı. Kullanılan kredilerin ödeme günü gelip çattı.

Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri kefaletiyle verilen kredilerin 5 Ekim itibariyle ödeme tarihlerinin başlandığını ifade eden Nazilli Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Dursun Öztunç, “1400 üyemize 25 bin liralık hazine destekli kredimizi verdik. Verilen kredilerin 6 ay sonra yapılması gereken ilk ödemelerini 5 Ekim’den itibaren alıyoruz. Bugüne kadar ki geri dönüşlerimizde yüzde 98’lik bir başarı yakaladık. Yüzde 2’lik orandaki üyelerimize de gerekli bilgilendirmeleri yaptık.” diye konuştu.

45 yıllık esnaf olduğunu ve ticaretle uğraştığını vurgulayan Öztunç, bu kredileri karakteri düzgün ve işini iyi yapan esnaf ve sanatkârlara verdiklerini belirtti.

“Kredi ödemelerini yapmayacağım, banka benden neyimi alacak” diyerek sitem eden esnaf ve sanatkârlara seslenen Başkan Öztunç, “Bu konuda üzüntümü dile getirmek istiyorum. Bu para ne benim, ne de banka müdürünün parası. 85 milyonluk Türk milletinin parası. Ben bunu ödemiyorum demek hoş değil. Allah’a şükür bizim üyelerimizde böyle bir durum yok.” dedi.

Kooperatif üyelerine verilen 25 bin lira değerindeki kredinin yüzde 4,5 faiz oranıyla geri ödemesinin  27 bin 812 lira olduğunu kaydeden Başkan Öztunç, “Kredileri almadan önce üyelerimizin yapacağı ödeme tutarları belliydi. 25 bin lira kredi alan üyelerimizin eline geçen para 23 bin 812 lira. 1200 liraya yakın olan bu kesintiyi banka ilk başta ödemeyi yaparken kesmedi, şimdi kesiyor. Buradaki  500 lira kredi bitiminde üyelerimize iade edilecek. Kooperatifi güçlendirmek ve ayakta tutabilmek için o paraları burada bekletiyoruz ve kredi bitiminde o parayı iade ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.