Bisikleti Çalınan Engelli Vatandaşa Yardım Yağdı

Bisikleti Çalınan Engelli Vatandaşa Yardım Yağdı

Mersin'de 22 gün önce engelli bisikleti çalınan Hakan Yakan'a (46), yurt içi ve yurt dışından birçok yerden yardım telefonu geldi.

Hakan Yakan, "3 gündür telefonum susmadı. Hollanda'dan bir vatandaşımız engelli aracımın siparişini verdi ve parasını ödedi. Onun dışında yardım için arayan herkesten Allah razı olsun, teşekkür ediyorum" dedi. 12 Şubat'ta 'Bisikleti çalınan engelli vatandaşın hırsıza çağrısı' başlıklı haber üzerine harekete geçen yardım sever vatandaşlar, haberin çıktığı televizyon kanalları ve gazetelerin telefon hatlarını kitledi. Türkiye'den ve Avrupa'nın birçok yerinden vatandaş, sanatçı, iş adamı ve siyasi parti temsilcileri Hakan Yakan'a cep telefonuyla ulaşarak, yardım talebinde bulundu. Konuyla ilgili İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Hakan Yakan, 1 yaşındayken ateşli felç geçirdiği ve o günden beri felçli durumda olduğunu belirterek, "Belden aşağım tutmuyor. Yani ayaklarımı kullanamıyorum. Ama ellerimi kullanabiliyorum. 1982 yılında benim babam bir bisiklet yaptırmıştı ve o günden beri o bisiklete biniyordum. 22 gün önce filan bisikletim çalındı. Bunun üstüne bir arkadaş geldi ve haber yaptık. O haberden sonra çok arayan oldu. İşte televizyon kanallarından, bankacılardan, siyasi partilerden arayanlar oldu. Yemin ediyorum o kadar arayan oldu ki ben bile şaşırdım. Allah hepsinden razı olsun. İşleri güçleri iyi olsun. Haber yayınlandıktan sonra ilk beni Hollanda'dan bir ağabey aradı. Şu anda arabamın siparişini verdi ve ödemesini de yaptı. Ondan Allah razı olsun, teşekkür ediyorum. Bugün yarın gelecek dediler bende onu bekliyorum" diye konuştu.

"BEN PARA İSTEMİYORUM"

Hollandalı yardımsever vatandaşın yardımı üzerine arayan bütün herkesin yardımlarını kibar bir dille reddettiğini kaydeden Yakan, "Herkese bir kez daha teşekkür ediyorum. Birkaç gün içinde arabam inşallah elime ulaşacak. Ben bu haberi sadece bir engelli bisikleti veya araba için yaptım. Bazen vatandaşlar arıyor para teklif ediyorlar. Bu tekliflerden dolayı ben rahatsız oldum. O yüzden vatandaşlarımız para teklif etmekten vazgeçsinler. Çünkü ben sadece ayağımı yerden kesecek bir araç için bu haberi yaptım. Vatandaşlarımız sağ olsunlar kötü bir niyetle değilde yardım amacıyla teklif ediyorlar ama para teklifleri beni rencide ve rahatsız ediyor" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.