BOZBÜK KOYLARINDA SEZON SONU

1-421.jpg

Bu hafta Aydın Akbük’ün ötesinde Muğla Bozbük kıyılarına gidiyoruz. Denizin sıcak plajların tenha olduğu aslında tam deniz mevsimindeyiz. Turizmin çok yoğunlaşmadığı bir bölge Bozbük. Konaklama tesisi çok değil. Kıyı şeridinde büyük devasa oteller yok. Ancak tatil siteleri var. Ama gene de koylar bakir kalabilmiş. Yalnız çok uzun sürmez siteler koylara kadar girmeye başlar. Bozbük kıyılarında ve iç kesimlerde zeytin ağaçları dikkat çekiyor. Bölgenin önemli bir gelir kaynağı zeytincilik ve zeytinyağı.

2-386.jpg

Nereden gidilir

Didim Altınkum ve Akbük sahilleri şahane olsalar da oldukça meşhurlar. Ama ben gene pek bilinmeyen sahilleri tercih ettim. İlk durağımız İncekum koyu sahili sonrasında ise Haydar koyuna gideceğiz. Buralara Akbük’ten dar ve dönemeçli sahil yolları ile ulaşılıyor. O yüzden de pek tercih edilmiyor. Özellikle de Haydar koyunun doğru dürüst yolu bile yok. Bazı yerlerin de yolunun olmaması oranın daha bakir ve doğal kalmasına sebep oluyor.

İncekum plajı

Burası Didim Akbüke yaklaşık 10 km uzaklıkta küçük bir plaj. Aydın ilinden çıkıp Muğla iline geçiyoruz. Hafta sonları dahi sakin olan bir yer. Aslında yer adı gibi tam olarak incekum sayılmaz. Küçük taşlık yer yer de kayalık bir plaj. Sahilde kabin var duşluk yok. Güneyinde zeytin ağaçlarının gölgesinde oturabileceğiniz bir restoran mevcut. Sahili karşıdan görüyor. Kuzeyinde ise plajın bitiminde mangal yakmaya izin veren bir işletme mevcut. Duş ve wc var. 20 tl giriş ücreti var.

3-330.jpg

Haydar koyu

İşte efsane bir yerdeyiz. Pırıl pırıl turkuaz deniz, incecik kumsalı var. Hemen derinleşmeyen bir koy. Denizde yürümesi çok zevkli.  Plajın dışında kalan yerler kayalık. Bu da çok güzel bir görüntü veriyor. Hafta içi çok sakin bir yer ancak Pazar günleri dolu oluyor. Özellikle kampçıların uğrak yeri olmuş. Koyda işletme yok. Duş, tuvalet gibi imkanları yok. Ateş yakmak yasak. Çocuklu aileler için çok ideal. Hem süper bir kumu var hem deniz havuz gibi hemen derinleşmiyor. Taş, kaya vesaire yok.

4-225.jpgNasıl gidilir

Akbük-Bozbük yolunun ortalarında iki ilçeyede yaklaşık 15km uzaklıkta Güntur sahil sitesi tabelasından stabilize yola giriliyor. Son 1km çok bozuk. Gelmek isteyenler ona göre dikkatli sürmeli ya da başka bir yer tercih etmeli. Arabası olmayanlar için Bozbük minibüsleri ile sitelere kadar gelip koya kadar yürüyebilirler.

5-121.jpg

Olağanüstü gün batımı

Tarifi mümkün olmayan, yazmakla hatta görsellerle bile anlatılamayacak yaşanılması gereken bir günbatımı var Haydar koyunun. Sadece gün batımı için bile giderim dediğim bir yer. Artık vakti geldi mi kumsala oturuyorsunuz güneş tamamen batasıya kadar dünyada teksiniz, her sorununuzu unutuyorsunuz. İsterseniz gün batımını sırıtarak ta izleyebilirsiniz J Müzik açmayın dalga seslerini dinleyin. Arada fotoğraf çekip keyfinize kaldığınız yerden de devam edin.

6-085.jpg

Önceki ve Sonraki Yazılar