Bozdoğanlı Baba Kızın Umutlu Bekleyişi!

Bozdoğanlı Baba Kızın Umutlu Bekleyişi!

Bozdoğan'da yaşayan baba kızın aynı hastalığa yakalanma hikayesi görenleri duygulandırdı.

18 yaşındaki Ebru Çelen'e 2.5 yıl önce konan kan kanseri tanısı, hastalığı atlatmasının ardından bu kez babası Yılmaz Çelen'e kondu.

Aynı hastalığa babasının yakalandığını öğrenen genç kızın kanseri yineledi. Şimdi baba-kız aynı hastane odasında ilik nakli bekliyor.
Bozdoğan'da yaşayan 18 yaşındaki Ebru Çelen iki buçuk yıl önce kan kanserine yakalandı. Uzun süre kemoterapi tedavisi görerek kanseri yendiğini öğrenen Ebru'nun altı gün sonra babası Yılmaz Çelen'e (42) kan kanseri tanısı kondu. Babasına destek olan Ebru Çelen'in bu süreçte hastalığı yeniledi.

baba-kiz-ayni-hastane-odasinda-105742-79df3b04aa0d40b6f343bb704bba8e07.jpeg

HALSİZLİK VE BADEMCİK AĞRISIYLA GİTTİ
İki sene önce kızı Ebru Çelen'in ağzından kan gelmesinden şüphelenerek hastaneye gittiklerini belirten Yılmaz Çelen, "Ebru'yu ilk önce Bozdoğan Sağlık Ocağı'na götürdük. Oradan Nazilli Devlet Hastanesi'ne ardından Adnan Menderes Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Kızım 18 ay boyunca tedavi görerek kanseri yendi. Ebru, kanseri yendikten altı gün sonra halsizlik ve bademciklerimde şişme şikayetiyle geldiğim hastanede kan kanseri olduğumu öğrendim" dedi.

KANSERİ YENEN KIZ ÜZÜNTÜYLE BİR DAHA YAKALANDI
Baba Çelen, kızının hastalığının yinelemesinin sebebi olarak kendisine konulan kanser teşhisini görüyor. Kızının üzüntüyle birlikte yeniden bu hastalığa yakalandığını ileri süren baba, "Ebru, 'Kanseri ben yendim, sen de yeneceksin' diyerek bana destek oldu. Moral verdi ama kanser olduğum için o da yıkıldı. Bu süreçte çok üzülen kızımın iki ay sonra kanseri yineledi. Şimdi aynı odada yan yana yatıp iyileşmek için ilik nakli bekliyoruz" diye konuştu.

baba-kiz-ayni-hastane-odasinda-105742-299c249f516cef195f46b2eb3e12a6b2.jpeg

UYGUN DONÖRÜ BEKLİYORLAR
Yaşadığı olayı göz yaşları içinde anlatan talihsiz baba, "Baba kız aynı odada yatarak beklemek, kızımın acı çektiğini görmek çok zor. Herkesten kan grubu ne olursa olsun kan vermesini istiyoruz. Yaşamak için uygun donörü bekliyoruz" dedi.

baba-kiz-ayni-hastane-odasinda-105742-458f369f8e8f40e0454342000f1bf3d1.jpeg

Öte yandan Ebru Çelen'in hasta olmadan önce eğitim gördüğü Bozdoğan Anadolu Lisesi'ndeki arkadaşları ve öğretmenlerinin Bozdoğan Kaymakamlığı'na donör bulma konusunda başvuru yaptığı öğrenildi. Kaymakamlık, 12 Mayıs Pazar günü saat 16.00 ile 24.00 arasında kan ve kök hücre alımı yapılması için gerekli izni verdi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.