Bunun  Adı Skandal!

Bunun Adı Skandal!

Muğla'da Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü'ne bağlı Çocuk Destek Merkezi'nde kalan 13 yaşındaki kız çocuğu tecavüze uğrayıp hamile kaldı.9 ay sonunda bir erkek bebek dünyaya getirmesiyle ortaya çıkan skandal olay Muğla'yı ayağa kaldırdı.

MEHMET ALİ CİNTOSUN'UN ÖZEL HABERİ-Muğla, devlet tarafından korunan 13 yaşındaki kız çocuğunun hamile kalıp, bebek dünyaya getirmesi olayıyla sarsıldı. Muğla'nın Milas ilçesinde üvey babası tarafından cinsel tacize uğradığı iddiasıyla 2019'da devlet tarafından koruma altına alınan 13 yaşındaki Y.S.A isimli kız çocuğu, Fethiye'de Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü'ne bağlı Çocuk Destek Merkezi'ne (ÇODEM) yerleştirildi. 19 Ekim'de kaldığı yurtta fenalaşarak Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan kız çocuğunun 38 haftalık hamile olduğu ortaya çıktı.Haber verilmesiyle hastaneye gelen anne Sevgi S., kızının hamile olduğunu ve doğum yapacağını öğrenince sinir krizi geçirdi. 

bf33cb3f-b7ee-4313-b6fb-235379539b98.jpg
15 saatlik operasyonun ardından Y.S.A. bir erkek bebek dünyaya getirdi.Doğum sonrasında ifadesine başvurulan Y.S.A, bebeğin babasının Şubat ayında Fethiye'de kendisiyle birlikte olan S.Ç.(32) olduğunu iddia etti.
Bebek ve anne Y.S.A., Muğla Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü tarafından yurda yerleştirildi.  Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı meydana gelen skandalla ilgili soruşturma başlattı. 
Y.S.A.’nın annesi Sevgi S. de Fethiye Cumhuriyet Başsavcılığı'na giderek, kızına tecavüz ettiği iddia edilen S.Ç. ve hamilelik sürecini aylarca fark edemeyen ÇODEM yetkilileri hakkında suç duyurusunda bulundu. 
Havadis Gazetesi'ne konuşan anne Sevgi S. kızının Şubat ayında tecavüze uğradığını, doğum sonrasında öğrendiğini söyledi. 38 haftalık hamilelik sürecinde ÇODEM yetkililerinin hamileliği fark edememelerini ihmalkarlık olarak nitelendiren Sevgi S., "Kızım 13 yaşında tecavüze uğruyor. Şuan 14 yaşında... Tecavüz eden kişinin ve yetkili kurumların en ağır şekilde cezalandırılmasını istiyorum. Şu an psikolojim çok kötü, her iki çocuğumu da almak istiyorum fakat ailevi sebeplerimden dolayı kurum çocuklarımı bana göstermiyor. Hem torunumu hem kızımı almak istiyorum. Madem devlet koruyamıyor, ben koruyayım" dedi. 
Öte yandan hakkında yakalama kararı çıkartılan evli ve 2 çocuk babası S. Ç. Milas'ta gözaltına alındı. 

4e0ce1ca-3eb1-4bc7-9811-01269f4e958d.jpg

3e69fcd9-ae5d-4f32-bc9d-e583c3e956ed.jpg

9065cca7-c247-4e58-a8dd-e32234d5ffe6.jpg

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.