Büyük Menderes taştı!

Büyük Menderes taştı!

Tarım arazileri, Büyük Menderes Nehri'nin taşmasıyla sular altında kaldı.

Büyük Menderes Nehri'nin İncirliova ve Koçarlı ilçeleri arasından geçen kısmındaki setler, pazar günü 5 noktadan patladı. Taşan sular buğday, fiğ, arpa ve yonca ekili ovadaki tarım arazilerini sular altında bıraktı. Bölgede yağmur bugüne kadar aralıklarla sürerken, ovayı dolduran sular, Yeniköy Mahallesi'nin alt kısmındaki sokaklara ve bazı evlerin bahçesine kadar girdi. Yeniköy Mahallesi'yle Germencik ilçesinin birbirine bağlandığı yolsa göle döndü. Bölgenin sular altında kalmasıyla Yeniköy-Germencik yolu ulaşıma kapandı. Jandarma ekipleri, sürücülerin yola girmemesi için nöbete başladı. Ovada mahsur kalan bazı çiftçilerin hayvanları traktörlerle kurtarıldı. Mahallenin yüksekte kalan kısmı hariç diğer 3 tarafı suyla kaplandı. Mahalle halkı, suların daha da çoğalarak evlerine kadar girmesinden endişe ediyor.

1-328.jpg

"40 BİN DÖNÜM ARAZİ SU ALTINDA KALDI"

Bölgede inceleme yapan Koçarlı Belediye Başkanı Mutlu Öztürk, "Büyük Menderes Nehri'nin taşmasıyla 40 bin dönüm ekili arazi sular altında kaldı. Bizler de mahalledeki evleri su basmasın diye tedbirler alıyoruz. Sulama birliğinin de bir an önce sahaya inip çalışma yapması gerekiyor." diye konuştu.

'MENDERES HEP TAŞARDI AMA İLK KEZ BÖYLE BASKIN OLDU'

Yeniköy Mahallesi'nde çiftçilik yapan Mustafa Mamur'sa "Bugüne kadar hiç yaşamadığımız bir sorunla karşı karşıyayız. Bununla ilgili tedirginlik yaşayan vatandaşlarımız var. Sel basmasına yakın evler var. Bununla ilgili yetkililerin yapabileceği bir önlem yok. Binlerce dönüm ekili arazimizde ürünler vardı. Onların hepsi sular altında kaldı. Koçarlı Ovası'nda doğal bir afet yaşıyoruz. Yeniköy Mahallesi'yle Germencik arasındaki yol da sular altında kaldığı için trafiğe kapatıldı. Tehlike halen devam ediyor. Suyun ne kadar daha yükseleceğini bilemiyoruz. Daha önceki yıllarda da Menderes Nehri taşardı ama bu şekilde ilk kez bir baskınla karşılaştık. Gece de uyumayız; çünkü hayvanları olanlar var. Arazide tarım malzemeleri olanlar var." dedi.

2-303.jpg

3-268.jpg

6-061.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.