BÜYÜKŞEHİR KAÇAK YAPI İNŞA ETTİ!

BÜYÜKŞEHİR KAÇAK YAPI İNŞA ETTİ!

Buharkent’in Kamilpaşa Mahallesi’nde yeşil alan ve çay bahçesi olarak kamuya terk edilen alanda, Aydın Büyükşehir Belediyesi kaçak yapı inşa etti.

Buharkent’in Kamilpaşa Mahallesi’nde yeşil alan ve çay bahçesi olarak kamuya terk edilen alanda, Aydın Büyükşehir Belediyesi kaçak yapı inşa etti. Buharkent Belediyesi tarafından su deposu inşa edilen, daha önce TEİAŞ tarafından Trafo Merkezi olan alana, Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından ruhsatsız ve imar planına aykırı ofis ve depo binası yapıldı. Kaçak ve aykırı şekilde yapılan inşaat, Buharkent Belediyesi alanı mühürledi. Daha sonra alanda su deposu olduğu için mührü kaldıran belediye, Aydın Büyükşehir Belediyesi’ne idari işlem uyguladı.

460a9fbcf46384450dcf4834d71f0004.jpg

Aydın Büyükşehir Belediyesi kamuya yeşil alan ve otopark alanı olarak terk edilen alanda ruhsatsız ve imar planına aykırı büro ve yemekhanenin bulunduğu ofis binası ve ASKİ’nin malzemelerinin bulunduğu depo binası yaptı. Büyükşehir'e ait ve Belediye otobüslerinin de bulunduğu alanla ilgili Buharkent Belediyesi çalışma başlattı. Kaçak bina olması nedeniyle alanın kapısını mühürleyen belediye, su deposuna girişi engellediği için daha sonra mührü kaldırdı. Belediye, kaçak binalarla ilgili idari işlem başlattı.

d7ec3df4d8e46187f4335e3df96911e8.jpg

Alanın Buharkent Belediyesi’ne ait olduğunu, daha sonra Aydın Büyükşehir Belediyesi’ne devredildiğini belirten Buharkent Belediye Başkanı Mehmet Erol, “Deponun bulunduğu alan tapusuz, tescil harici ve imar planında çay bahçesi ve yeşil alan olarak geçen bir alan. Aydın Büyükşehir Belediyesi bunun etrafını 2016 yılında çevirdi. O alanı şantiye alanı gibi kullanıyorlar. Ruhsat almadan alanda bina yaptılar. Sarı otobüsler, kepçeler ve iş makineleri o alanda duruyor” dedi.

25cbeaba5754dc6241c75f04b1cd0759.jpg

"BURASI DAĞ BAŞI DEĞİL"

Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin kural tanımaz bir anlayışla hareket ettiğini belirten Erol, “Yasa gereği imara aykırı yapılaşmayla ilgili mücadele ilçe belediyesine verilen bir görev. Vatandaş nasıl imara uygun davranıyorsa Aydın Büyükşehir Belediyesi de öyle davranacak. Bu alan yeşil alan olarak belirlenmiş, kaçak yapı yapacaklarına yeşil alan neden yapmamışlar? Burası dağ başı değil, burada bir idare var. Herkesin uyması gereken kurallara Aydın Büyükşehir Belediyesi de uyacak” diye konuştu.

ecf6fb82c62608855bca8fa3ae93023d.jpg

BÜYÜKŞEHİR'E 50 BİN LİRA PARA CEZASI

Ruhsatsız binalarla ilgili idari işlem başlatan belediye, para cezası uyguladı. Daha önce Buharkent Belediyesi'nin Aydın Büyükşehir Belediyesi’ne, konuyla ilgili dava açtığını belirten Erol, “Açılan davada onların yaptığı yapıların ruhsatlı yapı olması gerektiği belirlendi ve mahkeme cezayı onayladı, iddialarını ve taleplerini reddetti. Temyiz süreci başladı. Bu süreçte de farklı bir sonuç çıkacağını düşünmüyorum. Mahkeme tarafından 50 bin lira para cezası onaylandı” dedi.

0fc812b835f3116cdef813768bc3b13e.jpg

"ONLAR YIKMAZSA BİZ YIKACAĞIZ"

Bölge Mahkemesi tarafından karar gelince binaların yıkılması gerektiğini dile getiren Erol, “Yapılan bu binaların ruhsat gerektiren binalar olduğu mahkeme kararıyla da tescillendi. Temyiz sürecinin ardından aynı karar çıktığı taktirde binalar yıkılacak. Yasa gereği Aydın Büyükşehir Belediyesi yıkmazsa biz yıkacağız” diye konuştu.

702327f47a8fe433eeee10b9e8d1c88a.jpg

4f9ea6ddff4568709866760de59989ba.jpg

Kaynak : Denge Gazetesi /Duygu Dilek

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.