Büyükşehir’in yeni filosu; 68 model itfaiyeler

Büyükşehir’in yeni filosu; 68 model itfaiyeler

Nazilli Belediyesi’nin sulama amacıyla kullandığı düşük modelli 6 itfaiye aracı Aydın Büyükşehir Belediyesi’ne devredildi.

lçede yangın çıkması durumunda bu itfaiye araçlarının kullanılamayacağını kaydeden Belediye Başkanı Haluk Alıcık, “Dedikodu yayarak araçlar verilmediğinden dolayı Nazilli’deki yangınları söndüremezsek, Nazilli yanarsa dedikleri, sorumlusu Haluk Alıcık’tır dedikleri itfaiye araçları bunlar. 68 model itfaiye araçları var. Bunun yorumunu vatandaşlarımıza havale ediyoruz.” dedi.

0fd7000a-3b94-4647-bd3d-28787ad515d3.jpg

Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin ilçe belediyelerine uyguladığı ambargo devam ediyor. Nazilli Belediyesi bünyesinde bulunan en düşüğü 68, en yükseği 85 model olan 5 itfaiye ve 1 NAKUT aracı Büyükşehir Belediyesi’ne devredildi. CHP’li Büyükşehir ve Nazilli Belediye Meclis Üyesi Necmettin Ünüvar’ın ilçede çıkan herhangi bir yangının felakete neden açması durumunda, sorumlu olarak itfaiye araçlarını bünyesinde tutan Belediye Başkanı Haluk Alıcık’ı hedef göstermişti.  Büyükşehir’in, Nazilli Belediyesi’ne açtığı dava sonucu karara varan Bölge İdare Mahkemesi, itfaiyelerin devredilmesine karar verdi.   Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, itfaiyelerin bugün yetkililere teslim edileceğini duyurdu. Konuyla ilgili olarak Park ve Bahçeler Müdürlüğü Şantiyesi'nde gazetecilere açıklamalarda bulunan Başkan Alıcık, “İtfaiyeden gelen arkadaşlar araçları teslim alacaklar. Dedikodu yayarak araçlar verilmediğinden dolayı Nazilli’deki yangınları söndüremezsek, Nazilli yanarsa dedikleri, sorumlusu Haluk Alıcık’tır dedikleri itfaiye araçları bunlar. Bunun yorumunu vatandaşlarımıza havale ediyoruz. “ dedi.

19189c69-40c9-4e80-887e-0a4d8ef77048.jpg

68 MODEL İTFAİYE ARAÇLARI

2014 yılında Nazilli Belediyesi’nin itfaiye araçlarını Büyükşehir’e teslime ettiğini belirten Başkan Alıcık, bu araçların sulamada kullanıldığını kaydetti. Alıcık, konuşmasını şöyle sürdürdü; “Nazilli Belediyesi itfaiye araçlarının hepsini teslim etmiştir. Bunlar park, bahçe ve yolları sulama araçlarıdır. 1 tanede NAKUT aracımız vardı, keşke o verilmeseydi bizde kalsaydı. Çünkü bir arama kurtarma ekibimiz var.  68 model araçlarımız var. En yenisi 85 model, sulama araçlarının çoğu da arıza nedeniyle sanayiden çıkmıyordu. Bizde onunla ilgili traktörlere tankerler yaptık,  sulama işlemlerini bundan sonra onlarla devam edeceğiz. “ 

e3157256-da57-4a0b-a814-367d8ed43d07.jpg

“5 TANE İTFAİYE ARACI ALIRIM”

İtfaiye araçlarının ilçe belediyelerine verilmesi durumunda Nazilli’ye 5 tane yeni araç alacağını ifade eden Başkan Alıcık, “ Nazilli halkı bizim için çok önemlidir. Biz Nazilli’yi karşılıksız sevdik ve sevmeye de devam edeceğiz. Eğer Aydın Büyükşehir Belediyesi itfaiye araçlarını ilçe belediyelerine verirse, bu işi siz yapın derse, ben ihtiyaç durumunda gider 1 gün de 5 tane itfaiye aracı alırım. Vatandaşımızın burnunun kanaması demek bizim için üzüntüdür. Bu vatandaşlar bizim vatandaşlarımız.” diye konuştu.

HABER: MEHMET ALİ CİNTOSUN

HABER VİDEOSU;

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.