Çerçioğlu İfade Verdi!

Çerçioğlu İfade Verdi!

FETÖ’nün “Belediyeler İmamı” olduğu ileri sürülen Erkan Karaarslan ile birlikte yargılandığı davada hakkında zorla getirme kararı çıkarılan Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu,hakim karşısına çıktı.

Salı günü yapılan duruşmaya mazereti nedeniyle katılamayan Çerçioğlu, mahkemedeki ifadesinde iddianamede ismi geçen şirket ve derneklerle ilişkisinin bulunmadığını söyledi.
Aydın Büyükşehir Belediyesi'nde "ihaleye fesat karıştırma" iddiasıyla açılan 17 sanıklı davada, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu hakim karşısına çıkarak ifade verdi. İddianamede ismi geçen ve Salı günü yapılan duruşmada ifade veren FETÖ sanığı Erkan Karaarslan’ın kendisini cezaevinde ziyaret ettiğini iddia ettiği Serhan Seyhan’ı tanıyıp tanımadığı soruldu. Çerçioğlu, Seyhan’ı gazetelerden ve yıllar önce partinin gençlik kollarından tanıdığını daha sonra belediyede devlet memuru olan bir çalışanıyla evlendiğini söyleyerek, “Kendisini yıllar öncesinden partinin gençlik kollarından tanıyorum. Daha sonra bizim belediyenin 657’ye tabi bir devlet memuru ile evlendi. Oradan tanıyorum kendisini. 15 gün gibi bir süre çalışmış. Gazetelerde ben beyanını görünce bizim arkadaşlar getirdi. Hafızam beni yanıltmıyorsa bundan 5-6 yıl önce belediyemizin bin 200 veya bin 300 liralık ihalesine katılmış. O ihalede çok uzun süre önce olduğu için yanlış cümleler kullanabilirim. O ihalede kontrol eden arkadaşlar diploma istemişler. Kendisi de yazılım mühendisi olarak bir diploma sunmuş. Selçuk Üniversitesi’nden. Aydın küçük yer olduğu için herkes bir birini hemen hemen böyle tipleri herkes tanıyor. Bir araştırma yapıyorlar. Üniversiteye yazı yazmışlar. Ben üniversiteden gelen yazıyı bundan 2-3 yıl önce gördüm. Üniversitenin rektörlüğü şöyle diyor yazıda. Üniversitemizin yazılım mühendisliği bölümü yoktur ve bu şahıs da hiçbir zaman üniversitemizde öğrenci olmamıştır. Bize gönderdiğiniz diploma tamamen sahtedir. Bunun üzerine yine yanlış anımsamıyorsam bizim avukatlar şikayette bulunmuş. 1,5 yıl hapis cezası aldı. Husumet buradan başlıyor” dedi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.