Chp Mersin İl Başkanı Özyiğit Seçim Sonuçlarını Değerlendirdi

Chp Mersin İl Başkanı Özyiğit Seçim Sonuçlarını Değerlendirdi

CHP Mersin İl Başkanı Abdullah Özyiğit, demokratik olmayan nedenlerden dolayı Mersin’de milletvekili sayılarında düşüş olduğunu savundu.Özyiğit, 7 Haziran Pazar günü yapılan Milletvekili Genel Seçimle...

CHP Mersin İl Başkanı Abdullah Özyiğit, demokratik olmayan nedenlerden dolayı Mersin’de milletvekili sayılarında düşüş olduğunu savundu.

Özyiğit, 7 Haziran Pazar günü yapılan Milletvekili Genel Seçimlerini ve ortaya çıkan sonucu değerlendirdi. Parti binasındaki toplantıda, Mersin’de birinci parti olmalarına rağmen 4 milletvekili olan sayılarının 3’e düştüğünü hatırlatan Özyiğit, "Demokratik olmayan seçim sisteminden kaynaklı olarak 4. milletvekilliğini kaybettik. Şayet demokratik bir seçim sistemi olsaydı, baraj 5 ya da 7 olsaydı, kentimizde ve Türkiye’de seçim tablosu çok farklı bir sonuç verirdi. Her şeye rağmen 7 Haziran seçim sonucu demokrasinin ve özgürlüğün diğer unsurlara göre daha öncelikli olduğunu ortaya koymuştur" dedi.

AK Parti’nin, seçim süreci boyunca yasaları hiçe sayarak devletin tüm kurumlarını, araçlarını ve imkanlarını kullanıp, eşit olmayan bir seçim propagandası yürüttüğünü ileri süren Özyiğit, bu süreçte medyanın tutumunu da eleştirdi. Özyiğit, "Seçim sürecinde yaşanan tüm olumsuzluklara, baskılara ve dayatmalara rağmen AK Parti iktidarı son bulmuştur. Başkanlık umutları başka bir bahara kalmıştır. Çıkan sonuçtan şunu anlıyoruz ki, AK Parti’nin baskıcı rejiminden kurtulmak isteyen seçmen tercihini yapmıştır. Siyasal bir tercih noktasında olan seçmen ekonomik tercihlerini ikinci plana itmiştir" diye konuştu.

"ESKİ İÇEL’DE ALDIĞIMIZ ENERJİ SANDIĞA YANSIMADI"

Mersin’de eski İçel diye tabir edilen Anamur, Silifke, Mut ve Gülnar bölgesinden aldıkları enerjinin karşılığını göremediklerini belirten Özyiğit, "Silifke’de birinci olduk, diğer ilçelerde çok oy oranı olmasa da bin, iki bin oyla ikinci, üçüncü parti olduk. Anamur’da olsun, Mut’ta olsun, Gülnar’da olsun. Biz bu yerlerde birinci veya ikinci olmayı bekliyorduk. Anamur birinci olmayı beklediğimiz yerdi. Mut’ta ya bir ya da ikinci olma gibi bir beklentimiz vardı. Özellikle Gülnar’dan daha yüksek oy bekliyorduk. Küçük olarak görülen beklentiler gerçekleşmiş olsaydı, Mustafa Baysan’ı da Meclis’e gönderecektik. Gülnar, Mustafa Baysan’a biraz daha sahip çıkmış olsaydı tabi" ifadelerini kullandı.

"KILIÇDAROĞLU TÜM TÜRKİYE’DE EMEĞİNİN KARŞILIĞINI ALAMADI"

CHP’nin kolay bir şekilde seçime girmediğini belirten Özyiğit, diğer partilerin hangi durumda olduklarıyla ilgilenmediklerini söyledi. Özyiğit, "Ekonomik olarak büyük bir bütçeyle girmedik. Onun dışında Büyükşehir Belediyesini kaybetmiş olmanın zorluklarını yaşadık. Bu şartlarda seçime girdik. Bu şartlarda Kemal Kılıçdaroğlu’nun ve seçim bildirgesini hazırlayan ekibin çok büyük katkısını aldık. Onların çok büyük emeği var. Kemal Kılıçdaroğlu’nun tüm Türkiye’de emeğinin karşılığını aldığını düşünmüyorum. Ama o büyük emek karşılığında biz bunu diğer illere göre bir miktar daha artıya çevirmiş durumdayız. Negatif koşullardan aldığımız bu süreci pozitife çevirmiş durumdayız. Dolayısıyla Mersin’de diğer partilere 30 bin, 40 bin civarında fark atmış durumdayız. Mersin’de 9 belediyesi olan MHP 3. olabilmiştir. En önemli kalelerinden biri olan Toroslar’da bile 3. olmuştur. Kendi penceremizden baktığımızda sonuç olarak inandığımız bir mücadele verildi. Biz 100 bin oy fark hedeflemiştik. Ama konjonktürden baktığımızda çok etkili olmuştur" şeklinde konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.